Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

12 ελικόπτερα γενικής χρήσης και δύο αεροσκάφη μέσης μεταφορικής ικανότητας αναζητά η Τσεχία




Την προσπάθεια απαγκίστρωσης τους από τα Σοβιετικής κατασκευής συστήματα συνεχίζουν οι Τσέχικες ένοπλες δυνάμεις όπως φαίνεται από την προώθηση με γρήγορους ρυθμούς το προγράμματος απόκτησης 12 ελικοπτέρων γενικής χρήσης δύο αεροσκαφών μέσης μεταφορικής ικανότητας.

Τα νέα συστήματα που θα επιλεγούν θα αντικαταστήσουν τα ελικόπτερα Mil Mi-24 και Mil Mi-35, τα οποία η χώρα σχεδιάζει να αποσύρει το 2016 και το 2018 αντίστοιχα καθώς και τα δύο μεταφορικά αεροσκάφη Yakovlev Yak-40. Όσον αφορά τα ελικόπτερα, το Υπουργείο Άμυνας της Τσεχίας έχει καλέσει κατασκευαστές από χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την προμήθεια ελικοπτέρων με δυνατότητες ένοπλης επιχειρησιακής υποστήριξης, μεταφοράς αριθμού στρατιωτών και τραυματιών από και προς τις ζώνες επιχειρήσεων, καθώς και έρευνας και διάσωσης.


Βάση των προδιαγραφών που αναφέρονται, επικρατέστερα προς επιλογή ελικόπτερα αποτελούν τα Γαλλικής κατασκευής EC725 Caracal καθώς και η εξοπλισμένη έκδοση του S-70 Black Hawk.

Οι διαδικασίες και η τελική επιλογή θα πρέπει να ολοκληρωθούν με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς στόχος της Τσεχίας είναι τα ελικόπτερα που θα επιλεγούν να παραληφθούν και να κηρυχθούν επιχειρησιακά μέσα το διάστημα 2016-2020.
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/diafora/138-2014-09-29-18-33-46/2895-12-elikoptera-genikis-xrisis-kai-dyo-aeroskafi-mesis-metaforikis-ikanotitas-anazita-i-tsexia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου