Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Το Ιράν είναι «ανοιχτό» για αεροπορικές αποστολές στη Συρία

Ο αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων του Ιρανικού Στρατού δήλωσε ότι ο στρατιωτικός ρόλος της Τεχεράνης σε Συρία και Ιράκ θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη χερσαία όπως και την εναέρια παρουσία. Στη φωτογραφία F-14 Tomcat του Ιράν. (Kai Hansen/Flickr)
Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής σηματοδότησε την πρόθεση της χώρα του να διεξάγει εναέριες επιχειρήσεις στη Συρία, μια εβδομάδα μετά από ένα δημοσίευμα που υποστήριζε ότι η Τεχεράνη ετοιμάζεται να αναπτύξει μαχητικά αεροσκάφη στην εμπόλεμη χώρα.
Ο Αρχηγός των Ιρανικών Χερσαίων Δυνάμεων Ταξίαρχος Αχμαντ Ριζα Πουρνταστάν δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη (08.12.2015) ότι ο στρατιωτικός ρόλος της Τεχεράνης στη Συρία και το Ιράκ θα μπορούσε να περιλαμβάνει τις χερσαίες όπως επίσης και εναέριες επιχειρήσεις.
Ωστόσο, τόνισε ότι η παρουσία της Τεχεράνης στις δύο χώρες ήταν περιορισμένη ως «συμβουλευτικού χαρακτήρα», σύμφωνα με δημοσίευση του ιρανικού ήμι-επίσημου ειδησεογραφικού πρακτορείου FARS.
Ο Πουρνταστάν είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο Ιρανικός Στρατός προκειται σύντομα να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές αντιτρομοκρατικές ασκήσεις στα προάστια της Τεχεράνης, προσθέτοντας ότι στις ασκήσεις πρόκειται να χρησιμοποιηθούν και μονάδες ελικοπτέρων.
«Με σκοπό την υπεράσπιση της χώρας μας, θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε όπλο μπορούμε, με εξαίρεση τα πυρηνικά, χημικά ή βιολογικά όπλα,» δήλωσε ο αρχηγός.
Πριν από μερικές εβδομάδες (συγκεκριμένα την 49η εβδομάδα του έτους), τα ιρανικά πρακτορεία τύπου ανέφεραν ότι ένας Ιρανός στρατιώτης που εκπαιδεύτηκε στον χειρισμό ελικοπτέρου σκοτώθηκε κατά στον πόλεμο της Συρίας.
Την Κυριακή (06.12.2015) , ο ιστότοπος Mashreg δημοσίευσε ένα σύντομο επιμνημόσυνο λόγο για τον Μασουντ Ασγκάρι – ο οποίος σκοτώθηκε πριν από τέσσερις εβδομάδες (46η του έτους)- σημειώνοντας ότι ήταν ένας πιστοποιημένος χειριστής ελικοπτέρου, ενθουσιώδης αεραθλητής αλεξίπτωτου πλαγιάς και ορειβάτης.
Το μέσο ενημέρωσης – το οποίο είναι κοντά στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν (IRGC)- περιελάμβανε επίσης και μια φωτογραφία του 25χρόνου Ιρανού στρατιώτη στο πιλοτήριο ενός ρωσικού ελικοπτέρου Mil Mi-17, το οποίο χρησιμοποιείται από τους στρατούς ως μεταφορικό και «πυροβολείο» (gunship).
Το Ιράν φέρεται να προετοιμάζεται για ανάπτυξη αεροπορικών δυνάμεων
Μια κουβετιανή καθημερινή εφημερίδα με εύκολη πρόσβαση στη ρωσική εκστρατεία στη Συρία ανέφερε την 2α Δεκεμβρίου ότι η Τεχεράνη ετοιμάζεται να αναπτύξει δύο μοίρες μαχητικών αεροσκαφών στη Συρία για να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές για λογαριασμό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ.
«Η Ιρανική συμμετοχή (στη συριακή σύγκρουση) προορίζεται για την μεγαλύτερη πρόοδο στην προετοιμασία της άφιξης δύο στόλων ιρανικών μαχητικών αεροσκαφών,» ανέφεραν πηγές της αίθουσας κοινών επιχειρήσεων της Δαμασκού του στρατιωτικού συνασπισμού «4+1» Ρωσίας, Ιράν, Ιράκ, Συρία και Χεσμπολάχ στον διευθυντή διεθνών ειδήσεων της εφημερίδας Αλ-Ράη, Ελιάχ Μαγκνιέρ.
Οι πηγές πρόσθεσαν ότι ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi προκειται να αναπτυχθούν στην αεροπορική βάση Τίγας (T4) ανατολικά της Χόμς αφότου οι ιρανοί μηχανικοί ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες στις εγκαταστάσεις, η οποία είναι κοντά στην βάση Αλ Σαγιρατ όπου η Ρωσία ήδη σχεδιάζει να ξεκινήσει τις εργασίες.
«Το Ιράν και η Ρωσία συμφώνησαν ότι η Μόσχα θα εκτελέσει όλες τις επισκευαστικές εργασίες που απαιτούνται από τους στόλους μαχητικών αεροσκαφών μαζί με την παροχή των απαραίτητων πυρομαχικών και την ανάπτυξη των συστημάτων απογείωσης των ιρανικών αεροσκαφών,» πρόσθεσαν οι πηγές.
Η Αλ Ραη ανέφερε επίσης ότι το Ιράν θεωρεί τη σχεδιαζόμενη εναέρια επιχείρηση στη Σύρια ως μια ευκαιρία για τους πιλότους του να αποκτήσουν επιχειρησιακή εμπειρία.
Το Ιράν ήδη παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη στις εναέριες επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία με τον ιστότοπο The Aviationist- τον οποίο διαχειρίζεται ο Ιταλός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Τσεντσότι- να επισημαίνει ότι ιρανικά F-14 Tomcat συνόδευαν στρατηγικά βομβαρδιστικά πάνω από το Ιράν καθ’ οδόν προς την Συρία.
Τα ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη είχαν εντοπιστεί σε ένα βίντεο που αποδέσμευσε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας την 20η Νοεμβρίου δείχνοντας βομβαρδιστικά Tu-95 Bear και Tu-160 Blackjack να πραγματοποιούν αποστολές βομβαρδισμών στο πλαίσιο της στρατιωτικής επέμβασης της Μόσχας στη Συρία.
Ο Ελιάχ Μαγκνιέρ της Αλ Ραη έχει γράψει σειρά άρθρων τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τις επιχειρήσεις βομβαρδισμών της Ρωσίας στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι έχει πρόσβαση στις αίθουσες επιχειρήσεων Βαγδάτης και Δαμασκού του στρατιωτικού συνασπισμού «4+1».
Το επίμαχο βίντεο όπου παρουσιάζει ιρανικά F-14 Tomcat να υποστηρίζουν ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95 και Tu-160 πάνω από τη Συρία. (στο 01:25).
Απόδοση/Μετάφραση now.mmedia.me για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2015/12/14/%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου