Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Η Ιταλία παρέλαβε το πρώτο F-35


Το AL-1, το πρώτο από τα 90 προγραμματισμένα JSF της Ιταλία, εξήλθε από την γραμμή παραγωγής τον Μάρτιο και οι μηχανές του ενεργοποιήθηκαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο. (Official U.S. Navy Page/Flickr)
Την Πέμπτη (03.12.2015) η Ιταλία παρέλαβε το πρώτο Διακλαδικό Μαχητικό Αεροσκάφος Κρούσης (JSF) – το πρώτο F-35 που κατασκευάστηκε εκτός των ΗΠΑ.
Η παράδοση έλαβε μέρος στην αεροπορική βάση Καμέρι, όπου συναρμολογούνται τα διακλαδικά μαχητικά της Ιταλίας, αφότου το αεροσκάφος πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση τον Σεπτέμβριο στο Καμέρι.
Η γραμμή τελικής συναρμολόγησης και ελέγχου (FACO) στο Καμέρι είναι ιδιοκτησία της Ιταλικής Κύβερνησης και λειτουργεί από τη διοίκηση της ιταλικής Alenia Aermacchi και την Lockheed Martin.
Το αεροσκάφος, AL-1, αναμένεται, τον Φεβρουάριο, να πετάξει πέρα από τον Ατλαντικό στην αεροπορική βάση Λούκ στην Αριζόνα – σηματοδοτώντας την πρώτη υπερατλαντική πτήση του F-35- όπου πιλότοι της Ιταλίας θα εκπαιδευτούν υπο την επίβλεψη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ). Καθ’οδον προς τις ΗΠΑ, το αεροσκάφος θα ανεφοδιαστεί εν πτήσει από ένα ιταλικό αεροσκάφος KC-767.
H γραμμή FACO στο Καμέρι είναι η μοναδική στο είδος της έξω από τις ΗΠΑ και θα χρησιμοποιηθεί επίσης ως ένας κόμβος συντήρησης των ευρωπαϊκών JSF μετά τον προσδιορισμό του για τον συγκεκριμένο ρόλο πέρυσι από το Πεντάγωνο.
Το AL-1, το πρώτο από τα 90 προγραμματισμένα JSF της Ιταλία, εξήλθε από την γραμμή παραγωγής τον Μάρτιο και οι μηχανές του ενεργοποιήθηκαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο.
Οι Ιταλοί πιλότοι εκπαιδεύονται αυτή τη στιγμή στην αεροπορική βάση Λουκ. Τον περασμένο μήνα, δύο Ιταλοί πιλότοι ολοκλήρωσαν την αρχική εκπαίδευση του F-35, πραγματοποιώντας τις πρώτες πτήσεις F-35 από Ιταλούς χειριστές. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δήλωσε ότι ένας από τους πιλότους πέταξε με ένα αυστραλιανό F-35.
Tom Kington
Απόδοση/Μετάφραση από το DefenceNews.Com για την Προέλαση.
https://limitofadvance.wordpress.com/2015/12/04/%CE%B7-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-f-35/#more-35548

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου