Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

H Γερμανία στέλνει επιπλέον 4 μαχητικά αεροσκάφη TORNADO στην Τουρκία για τον πόλεμο κατά των Ισλαμιστών


Στα σοβαρά έχουν πάρει το θέμα της συμμετοχής τους στον πόλεμο κατά του ισλαμικού κράτους οι Γερμανοί ή  συμβαίνει κάτι άλλο με την Άγκυρα .
Για τον λόγο αυτό αποστέλλουν στην Τουρκία στις 05 Ιανουαρίου 2016 ,  τέσσερα επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη  TORNADO για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της οργάνωσης ISIS , όπως ανακοίνωσε ο  εκπρόσωπος της  γερμανικής πολεμικής αεροπορίας σήμερα  Τρίτη, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
Την ημέρα εκείνη,  τα τέσσερα τα αεροσκάφη θα απογειωθούν  από τα δύο διαφορετικά στρατιωτικά αεροδρόμια από τα βόρεια και δυτικά της Γερμανίας και θα λάβουν πορεία για την αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στο Ιντσιρλίκ , στην νότια Τουρκία.
Από την βάση αυτή  , συνολικά έξι γερμανικά αεροσκάφη TORNADO  θα πραγματοποιούν αεροπορικές επιχειρήσεις αναγνωριστικού τύπου στο συριακό έδαφος στα μέσα Ιανουαρίου.
Επίσης τα μαχητικά αυτά θα εκτελούν  και καθήκοντα συνοδείας  προσφέροντας  υποστήριξη στην διεθνή  στρατιωτική συμμαχία κατά των ισλαμιστών .
Ήδη δύο  γερμανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη του ιδίου τύπου  εδρεύουν στην Τουρκία από τον  Δεκέμβριο.
Η Γερμανία υποσχέθηκε την επιπλέον υποστήριξη στον διεθνή  συνασπισμό στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων τον περασμένο μήνα στο Παρίσι, από τζιχαντιστές , οι οποίοι είχαν οργανώσει  τρομοκρατικό δίκτυο.
Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική  κυβέρνηση έχει αποφασίσει την αποστολή 1.200 Γερμανών στρατιωτών , μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών  ανεφοδιασμού, αλλά τονίστηκε ότι κανένα από αυτά τα αεροσκάφη  δεν θα διεξάγει αποστολές βομβαρδισμού.
Στον συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών ο οποίος πραγματοποιεί  αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και το γειτονικό Ιράκ, συμμετέχουν   αεροπορικές δυνάμεις από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας.
Σύμφωνα με παλιότερο άρθρο με τίτλο: Γερμανικό «NEIN» σε πρόταση των ΗΠΑ για συμμετοχή επιπλέον γερμανικών δυνάμεων εναντίον του ISIS από την Μέρκελ!, από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, είχαμε φέρει στην επιφάνεια την σκληρή στάση που τηρούσε  η Γερμανίδα Καγκελάριος , στο ενδεχόμενο ανάπτυξης  μια πιο πολυπληθούς  συμμετοχής του γερμανικού στρατού  σε  επιχειρήσεις κατά του ισλαμικού κράτους.
Από ότι φαίνεται λόγω των στενών σχέσεων Άγκυρας και Βερολίνου , τα δεδομένα άλλαξαν και οι Γερμανοί συμμετέχουν πιο ενεργά στον πόλεμο αυτόν. Για την συνέχεια βλέπουμε.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/12/h-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%bb%ce%ad%ce%bf%ce%bd-4-%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac.html#ixzz3vk1APxMu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου