Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Η Ρωσία θα προμηθεύσει την Αίγυπτο με 46 ελικόπτερα Ka-52Κ «Alligator»


«Η ρωσική αμυντική βιομηχανία θα παραδώσει στην Αίγυπτο 46 επιθετικά ελικόπτερα Ka-52Κ «Alligator», ανακοίνωσε ο διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας «Ελικόπτερα της Ρωσίας», Alexander  Mikheyev, κάτι που  δημοσιεύθηκε και στην ιστοσελίδα  της επιχείρησης αλλά και στον ρωσικό τύπο.
Κατά το παρελθόν έτος, υπογράφηκε νέα σύμβαση  της εταιρείας με την Αίγυπτο για την προμήθεια ελικοπτέρων για τα ελικοπτεροφόρα Mistral, τα οποία πρόκειται να παραλάβει  η Αίγυπτος .
Τα ελικόπτερα Ka-52Κ Alligator , αποτελούν την επιτομή της εταιρείας στον χώρο των επιθετικών ελικοπτέρων, καταλήγει η ανακοίνωση .
Μια από τους τύπους αυτού  του επιθετικού ελικοπτέρου είναι και η έκδοση Ka-50 «Black Shark». Αυτό το ελικόπτερο είναι σχεδιασμένο να ανιχνεύει μια ποικιλία στόχων στο έδαφος μέσω ενός πανίσχυρου ραντάρ.
Το ελικόπτερο αυτό  καταστρέφει  με μεγάλη αποτελεσματικότητα σταθερούς στόχους στο έδαφος, όπως είναι εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης .
Η κρατική εταιρία «Ελικόπτερα της Ρωσίας» , είναι μία από τις κορυφαίες βιομηχανίες παραγωγής ελικοπτέρων στον κόσμο, και ο μοναδικός κύριος  κατασκευαστής των ελικοπτέρων στη Ρωσία. Η εταιρία Holding ιδρύθηκε το 2007.
Αποτελείται από πέντε εργοστάσια παραγωγής ελικοπτέρων , δύο γραφεία σχεδιασμού, και εγκαταστάσεις  για την παραγωγή και τη συντήρηση των ελικοπτέρων ,  επισκευής αεροσκαφών καθώς και μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών, η οποία  παρέχει υποστήριξη για πωλήσεις στην Ρωσία και στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με άρθρο από την ιστοσελίδα pentapsotagma.gr, με τίτλο: H Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία για την αγορά από την Γαλλία των δύο ελικοπτεροφόρων «Mistral», η Αίγυπτος θα αγοράσει  τα δύο γαλλικά  «MISΤRAL» ενισχύοντας τον ναυτικό της χώρας.
Το ένα εξ αυτών θα αποσταλεί στην Ανατολική Μεσόγειο «κρατώντας» μακριά τους Τούρκους, και το άλλο  στην Ερυθρά θάλασσα .
Σκοπός και των δύο  αυτών γιγάντιων αυτών πλοίων, μαζί με τις 4 Φρεγάτες FREMM, τις δύο Κορβέτες GOWIND και τα  γαλλικά μαχητικά RAFALE , είναι η  διαφύλαξη της πύλης εισόδου και εξόδου του παγκόσμιου εμπορίου ( Σουέζ) από την Κίνα και τις άλλες χώρες .
Υπενθυμίζεται ότι η  Αίγυπτος κατέχει το μεγαλύτερο κοίτασμα υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου