Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Η Ρωσία θα αναπτύξει επιθετικά ελικόπτερα Κα-52 Καμοβ στη Συρία για να προστατεύσει την αεροπορική βάση Χμέιμιμ

Ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Ka-52. (RS Deakin/Flickr)
Τα ρωσικά επιθετικά/αναγνωριστικά ελικόπτερα Κα-52 Καμοβ (Νατοϊκή ονομασία Χόκουμ-Β) που φέρουν το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Βιτσέμπσκ θα αναπτυχθούν στην Συρία για την παροχή ασφάλειας στην ρωσική δύναμη κρούσης στην αεροπορική βάση Χμειμιμ στη Λαττάκεια, είπε την 15η Ιανουαρίου 2016 πηγή προερχόμενη από τον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.
“Ελικόπτερα Kα-52 εξοπλισμένα με το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) Βιτσέμπσκ σύντομα θα αναπτυχθούν στη Συρία. Δεν θα επιτηρούν μόνο την κατάσταση γύρω από το αεροδρόμιο Χμέιμιμ , αλλά θα διεξάγουν και αποστολές έρευνας και διάσωσης μάχης (CSAR),” ανέφερε η πηγή.
Τόνισε ότι η ανάπτυξη του Κα-52 στην Συρία θα είναι η πρώτη φορά που ο τύπος θα χρησιμοποιηθεί σε πολεμική επιχείρηση. Η απόφαση να αποσταλούν τα Κα-52 σε εμπόλεμη περιοχή οφείλεται επίσης και στην ανάγκη να δοκιμαστούν υπό πολεμικές συνθήκες. Επιπλέον, θα δοκιμαστεί επίσης και το σύστημα EW, Βιτσέμπσκ.
Έτσι, το Κα-52 θα γίνει ακόμη ένας, ρωσικής κατασκευής, εξοπλισμός, του οποίου το βάφτισμα πυρός θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ντάες στην Συρία. Σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές, η Ρωσία συνεχίζει τις δοκιμές των πρόσφατων οπλικών συστημάτων της κατά την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Μέση Ανατολή.
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλναντιμίρ Πούτιν, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διέθεταν “επιπλέον μέσα” για την διεξαγωγή των επιχειρήσεων όπως αυτή και ότι “θα τα χρησιμοποιήσουμε και αυτά, αν χρειαστεί.” Ο Αρχηγός των αεροδιαστημικών δυνάμεων Βίκτορ Μποντάρεφ είπε ότι σχεδόν όλα τα σύγχρονα μέσα που είναι ανεπτυγμένα με τον κλάδο “έχουν δοκιμαστεί στη Συρία ή βρίσκονται εκεί τώρα, καλύπτοντας τις απαιτήσεις των προδιαγραφών που έχουμε θέσει.”
Προς το παρόν, το εκστρατευτικό σώμα της Ρωσικής Αεροπορίας στη Συρία χρησιμοποιεί τα Mil Mi-24P (Hind) και τα εκσυγχρονισμένα επιθετικά Mi-35M και μεταφορικά/επιθετικά Mi-8AMTSh ελικόπτερα. Ενα από τα τελευταία καταστράφηκε μετά από προσβολή στο έδαφος σε αποστολή CSAR στη βόρεια Συρία την 24η Νοεμβρίου 2015 μετά την κατάρριψη ενός τακτικού βομβαρδιστικού Su-24M (Fencer) των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων από μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Απόδοση/Μετάφραση απο το Tass.ru για την Προέλαση
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2016/01/15/%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου