Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Νέο αεροπλανοφόρο για το Κινεζικό ναυτικό! (βίντεο)




Ένα ακόμα αεροπλανοφόρο του Λαϊκού Ναυτικού της Κίνας βρίσκεται στα σκαριά σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κινεζικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Yang Yujun.

Το σκάφος φαίνεται να βρίσκεται υπό κατασκευή σε ναυπηγείο σε λιμάνι της Dalian. "Η Κίνα έχει μια μακρά ακτογραμμή και μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή που υπάγεται στη δικαιοδοσία της’’ φαίνεται να δήλωσε ο Yang Yujun μιλώντας για την ανάγκη επέκτασης του προγράμματος ναυπήγησης αεροπλανοφόρων της Κίνας το οποίο μπορεί να φτάσει ως και τα 10 πλοία στο μέλλον.

Το νέο αεροπλανοφόρο φαίνεται πως θα μοιάζει αρκετά στο υπάρχον μετασκευασμένο πρώην Σοβιετικό αεροπλανοφόρο του Κινεζικού Ναυτικού Liaoning καθώς θα διαθέτει ράμπα απανείωσης ενώ και από αυτό θα επιχειρούν τα Κινεζικά μαχητικά J-15.


Παράλληλα όπως έγινε γνωστό ολοκληρώθηκε και το πρόγραμμα εκπαίδευσης μιας ακόμα ομάδας πιλότων για τα μαχητικά J-15 που θα επιχειρούν από το Liaoning αν και δεν έχει ακόμα αποδεσμευτεί ο αριθμός των πιλότων που έχουν εκπαιδευτεί για πτήσεις με τα μαχητικά από το σκάφος.

Το αεροπλανοφόρο πάντως έχει αυξήσει τα αεροσκάφη που φιλοξενεί, καθώς και τις πτήσεις,εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές που εκτελεί αν και ο κύριος λόγος της απόκτησης του ήταν μια πρώτη επαφή της χώρας με σκάφη του τύπου.

Το Κινεζικό ναυτικό πραγματοποιεί εδώ και καιρό έναν μακρόπνοο σχεδιασμό με σκοπό να καταστεί μια ικανή δύναμη ώστε το Πεκίνο να μπορεί να προβάλει με αξιώσεις τις διεκδικήσεις του στην Κινεζική θάλασσα και τον Ειρηνικό έναντι στο πανίσχυρο Αμερικανικό ναυτικό αλλά και σε αυτό της Ιαπωνίας αλλά και των άλλων κρατών της περιοχής.

ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/diethnis-asfaleia/3033-neo-aeroplanoforo-gia-to-kineziko-naftiko-vinteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου