Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ν. Κορέα: Υπογράφηκε η σύμβαση για το KF-X

Το έργο αναμένεται να κοστίσει πάνω από 18 τρισεκατομμύρια Γουόν ₩ (15,85 δισ. δολάρια $) με 8,5 τρις ₩ για την εξέλιξη συστήματος και επιπλέον 10 τρις ₩ για την παραγωγή 120 αεροσκαφών. (alfatsha.wordpress.com)
Την 28η Δεκεμβρίου 2015, η Κορεατική Διεύθυνση Διαχείρισης Αμυντικών Προγραμμάτων (DAPA) υπέγραψε με τις Κορεατικές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίας (KAI) σύμβαση για την ανάπτυξη του πρώτου εγχώριου μαχητικού αεριωθούμενου αεροσκάφους της χώρας με τεχνολογίες που θα παραχωρηθούν από την Λοκχιντ Μαρτιν.
Αρχικά, η DAPA σχεδιάζει να αναπτύξει μαχητικά αεροσκάφη έως το 2025 για να αντικαταστήσει τον γηρασμένο στόλο των F-4 και F-5 της Πολεμικής Αεροπορίας. Ωστόσο, η χρονιά στόχος πήγε πίσω κατά ένα έτος λόγω της διαμάχης σχετικά με την μεταφορά τεχνογνωσίας, εξήγησαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.
Ο εκπρόσωπος τύπου της DAPA, Σμήναρχος, Κιμ Σι-σχιολ, είπε ότι σύμφωνα με την σύμβαση, η KAI θα κατασκευάσει έξι δοκιμαστικά αεροσκάφη και θα ολοκληρώσει την εξέλιξη του συστήματος για το εγχώριο αεριωθούμενο έως τον Ιούνιο του 2026. Έχει επίσης σκοπό να κατασκευάσει 120 μαχητικά αεριωθούμενα έως το 2032.
Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο μισό του έτους 2026 και η διαδικασία παραγωγής θα είναι σε θέση να ξεκινήσει από το δεύτερο μισό του ίδιου έτους. Μετά τη σύμβαση με την DAPA, η KAI πρόκειται να επιλέξει τον προμηθευτή του κινητήρα για τα αεριωθούμενα μαχητικά και να εργαστεί στη σχεδίαση και παραγωγή των στοιχείων τους. Ένα από τα έξι αεροσκάφη θα παραδοθεί στην Ινδονησία, σύμφωνα με τη συμφωνία, καθώς η χώρα έχει αναλάβει το 20% του κόστους ανάπτυξης του συστήματος.
Η σύμβαση ανάμεσα σε DAPA και KAI προέκυψε μετά από έγκριση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ για την μεταφορά 21 τεχνολογιών -που χρησιμοποιήθηκαν στο “αόρατο” μαχητικό αεροσκάφος F-35- στην Κορέα.
Τον Απρίλιο του 2015, η Ουάσιγκτον αρνήθηκε να επιτρέψει στην Λοκχιντ Μαρτιν να παραδώσει τέσσερις βασικές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου του ραντάρ AESA, στην Κορέα για λόγους ασφαλείας.
Οι ανησυχίες εξακολουθούν να υπάρχουν για το αν η Σεούλ θα είναι σε θέση να αποκτήσει συγκεκριμένες υπο-τεχνολογίες που απαιτούνται για το έργο και να μπορέσει να βρει τις τεχνολογίες που είναι απαγορευμένες από τις ΗΠΑ.
Το έργο αναμένεται να κοστίσει πάνω από 18 τρισεκατομμύρια Γουόν ₩ (15,85 δισ. δολάρια $) με 8,5 τρις ₩ για την εξέλιξη συστήματος και επιπλέον 10 τρις ₩ για την παραγωγή 120 αεροσκαφών.
Απόδοση/Μετάφραση απο το miltechmag.com για την Προέλαση
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2016/01/19/%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-kf-x/#more-36548

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου