Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Η Ρωσία έτοιμη για δράση από την αεροπορική βάση στην Αρμενία σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία !


Η Ρωσική Ομοσπονδία θα  χρησιμοποιήσει την ρωσική βάση Erebuni  της Αρμενίας στην περίπτωση μιας πιθανής σύγκρουσης με την Τουρκία, αναφέρουν ρωσικά δημοσιεύματα.
Πηγές από την Αρμενία αναφέρουν τον φόβο από την πλευρά των Αρμενίων σε μια ενδεχόμενη  σύγκρουση  Ρωσίας και  Τουρκίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες σε ολόκληρη την  περιοχή.
Η  ρωσική αεροπορική βάση της Αρμενίας δημιουργήθηκε  το 1995 και εξυπηρετεί τις ανάγκες της Μόσχας στην περιοχή αυτή . Τον Νοέμβριο του 1998, μεταστάθμευσαν μαχητικά αεροσκάφη MiG-29. Τον Ιούλιο του 2001, η αεροπορική βάση στο Erebuni  ανήκει στην  102α  ρωσική στρατιωτική βάση στο Γκιουμρί.
Σύμφωνα με διάφορες πηγές, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του  «Erebuni» έχουν μετασταθμεύσει πάνω από 20 μαχητικά αεροσκάφη MiG-29. Τον Δεκέμβριο, η Ρωσία μετακίνησε στην αεροπορική βάση, έξι επιθετικά  ελικόπτερα Mi-24P και 8 μεταγωγικά ελικόπτερα Mi-8Mt, εκεί υπάρχουν ακόμη   12 ελικόπτερα Mi-24P και Mi-8Mt.
Πρόσφατα στην αεροπορική βάση μεταστάθμευσαν, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας,  τέσσερα MiG-29 και επτά  επιθετικά ελικόπτερα  Mi-8Mt.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των πιθανών συγκρούσεων στα σύνορα της Συρίας, στα οποία το τουρκικό πυροβολικό συνεχίζει να βομβαρδίζει.
Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο (Με διαταγή του Β.Πούτιν ενεργοποιήται η δημιουργία κοινής αεράμυνας με την Αρμενία ‘’τοποθετώντας‘’ την Τουρκία ανάμεσα σε δύο ‘‘πυρά‘‘ (Συρία-Αρμενία ), είχαμε αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε  συμφωνία μεταξύ της χώρας του και της Αρμενίας για την δημιουργία ενός κοινού περιφερειακού συστήματος αεράμυνας στην περιοχή του Καυκάσου, το οποίο στοχεύει την Τουρκία.
Στη βάση της Αρμενίας οι Ρώσοι έχουν ήδη τοποθετήσει ένα τεράστιο ραντάρ και συστοιχίες αντιπυραυλικών-αντιαεροπορικών συστημάτων S-300, έχουν μετακινηθεί και πυραυλικά συστήματα   S-400.
Μετά τα αεροσκάφη  MIG-29 αναμένεται να ενισχυθεί η βάση και με μία μοίρα επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων ka -52.
Έτσι η Ρωσία θα μπλοκάρει την Τουρκία τόσο από την Συρία όσο και από την Αρμενία βάζοντας την ανάμεσα σε δύο ‘’πυρά‘’.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%ad%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf.html#ixzz412GHpiG0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου