Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αποκάλυψε τον προσδιορισμό CMV-22B για το Osprey μεγάλης εμβέλειας

Αεροσκάφος MV-22B Osprey απο την 365η Μοίρα Μέσων Tiltrotor Πεζοναυτών απονηώνεται από το πλοίο διοίκησης και ελέγχου αποβάσεων USS New York (LPD 21). (US Navy/Flickr)
Το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ονόμασε επισήμως την μελλοντική έκδοση μεγάλης εμβέλειας του αεροσκάφους των πτερυγων μεταβλητής γεωμετρίας V-22 Osprey της Bell-Boeing, CMV-22B, προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο το νέο ρόλο του αεροσκάφους στην μεταφορά προμηθειών για τις ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων στην θάλασσα.
Επιλεχθέν για να αντικαταστήσει το C-2 Greyhound της Northrop Grumman στην λεγόμενη «αποστολή παράδοσης επί αεροπλανοφόρου» (COD), το Ναυτικό μελετά να αποκτήσει 44 CMV-22B αρχίζοντας από το 2018 ώστε οι παραδόσεις να ξεκινήσουν μέσα στο 2020.
Βασισμένο στην έκδοση του MV-22B του Σώματος Πεζοναυτών που μεταφέρει στρατιώτες στην μάχη, το υποκατάστατο του Ναυτικού θα περιλαμβάνει σύστημα ανεφοδιασμού μεγάλης εμβέλειας, ασυρμάτους υψηλής συχνότητας και σύστημα αναγγελιών.
H Διοίκηση Αεροπορικών Συστημάτων Ναυτικού (NAVAIR) ανακοίνωσε την ονομασία του την τρέχουσα εβδομάδα, λέγοντας ότι αντανακλά καλύτερα τη νέα αποστολή.
“Μέχρι πρόσφατα, το αεροσκάφος αυτό μνημονευόταν ως η “εκδοσή ναυτικού”. Τώρα, το εν λόγω V-22 έχει επίσημη ονομασία,” ανακοίνωσε η NAVAIR. “Η κύρια αποστολή της πλατφόρμας COD είναι να παρέχει στον κοινό Διοικητή του συγκροτήματος ναυτικής δύναμης τη χρονικά καθοριστική, μεγάλης εμβέλειας αεροπορική υλικοτεχνική και διοικητική υποστήριξή μεταφέροντας προσωπικό, ταχυδρομείο και φορτία προτεραιότητας από προωθημένες βάσεις στη θαλασσιά βάση.”
Ο προσδιορισμός υποσκελίζει αυτό που είχε γίνει η ανεπίσημη ονομασία – το HV-22. Το Ναυτικό αναφέρθηκε στο HV-22 τον Ιανουάριο σ’ ένα μνημόνιο κατανόησης σχετικά με την προμηθεύομαι το οποίο είχε προωθηθεί στα μέσα ενημέρωσης για την ανακοίνωση της έκδοσης COD.
Όταν το πρώτο CMV-22B εξέλθει από την γραμμή συναρμολόγησης, η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή του θα είναι οι δεξαμενές καυσίμου μεγάλης εμβέλειας. Το Ναυτικό θέλει να αυξήσει την εμβέλεια ανεφοδιασμοί του MV-22B από τα 860 ναυτικά μίλια στην σημερινή διαμόρφωση του στα 1150 ν.μ., αλλά δεν έχει διευκρινίσει αν θα αυξήσει το μέγεθος των πλευρικών πτερύγων ή των προσαρμοσμένων εξωτερικών δεξαμενών καυσίμου.
Μια από τις κύριες αποστολές του αεροσκάφους, αφότου το F-35C της Lockheed Martin αρχίσει τις επιχειρήσεις από τα αεροπλανοφόρα, είναι να πηγαινοφέρνει το βαρύ συγκρότημα ισχύος F-135 της Pratt & Whitney από το πλοίο στην ακτή.
Ένα MV-22 επέδειξε την ικανότητα στο ρόλο του χρησιμοποιώντας έναν ειδικά σχεδιασμένο γάντζο για την μεταφορά του συγκροτήματος ισχύος F-135 από το USS Wasp κατά τη διάρκεια των δοκιμών του F-35B τον Μάιο του 2015.
James Drew
Απόδοση/Μετάφραση απο το flightglobal.com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2016/02/05/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B5/#more-37207

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου