Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Συνεχίζει να πουλάει το F-16!

Κοντά στην απόφαση υλοποίησης μείζονος εκσυγχρονισμού των μαχητικών F-16C/-D Block 40 που επιχειρεί και στην προμήθεια πρόσθετων μαχητικών της έκδοσης F-16V φαίνεται ότι βρίσκεται το Μπαχρέιν σύμφωνα με το ‘’Flight International’’.



H Lockheed Martin ανέφερε το Μπαχρέιν έχει ήδη ζητήσει πληροφορίες για την τιμή, τη διαθεσιμότητα και το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος από την κυβέρνηση των ΗΠΑ με σκοπό την υλοποίηση του μέσω διακρατικής πώλησης (FMS) καθώς και ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις της εταιρίας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το Μπαχρέιν φαίνεται να προχωράει στον εκσυγχρονισμό των F-16 του με την εγκατάσταση ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA), συγκεκριμένα του κατασκευής Northrop Grumman SABR (Scalable Agile Beam Radar), την ολοκλήρωση όπλων ακριβείας και ατρακτιδίων καθώς και την αγορά έως και 18 μαχητικών F-16V νέας κατασκευής, με τη δυνατότητα εγκατάστασης σύμμορφων δεξαμενών καυσίμου, ως απόρροια της συμμετοχής του στις επιχειρήσεις που διεξάγει ο συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Βάση του σχεδιασμού προβλέπεται η τροποποίηση και οι πτητικές δοκιμές του πρώτου μαχητικού που θα υποβληθεί στον εκσυγχρονισμό να γίνουν στο Μπαχρέιν ενώ αν η συμφωνία με το Μπαχρέιν υλοποιηθεί τότε η παραγωγή του F-16 θα επεκταθεί πέραν του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσων αφορά τον εκσυγχρονισμό των παλιότερων μαχητικών F-16 το Μπαχρέιν έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά χωρών οι οποίες κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, πράγμα το οποίο πιθανότατα θα διευκολύνει τα πράγματα για όλους τους εμπλεκόμενους.
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/diafora/138-2014-09-29-18-33-46/3208-synexizei-na-poulaei-to-f-16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου