Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Και αεροσκάφη συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης Tu-214R ανέπτυξε η Ρωσία στη Συρία




Άλλο ένα σύστημα με την τελευταία λέξη της Ρωσικής τεχνολογίας φαίνεται να πρόσθεσαν οι Ρώσοι στα συστήματα τους που δρούν στα Συριακά μέτωπα.

Πρόκειται για το Tupolev Tu-214R, το πιο προηγμένο αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης της Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας το οποίο σύμφωνα με πηγές αναπτύχθηκε μέσω του γνωστού δρομολογίου πάνω από το Ιράν στη βάση του Hmejmim.

Η Ρωσική αεροπορία διαθέτει δύο αεροσκάφη του τύπου τα οποία παρέλαβε πρόσφατα ενώ αναμένεται και η παραλαβή επιπλέον αεροσκαφών του τύπου ο οποίος προορίζεται να αντικαταστήσει τα αεροσκάφη Il-20 «Coot» τα οποία έχουν κάνει κι αυτά εμφανίσεις πάνω από τα Συριακά εδάφη.

Το Tu-214R είναι εξοπλισμένο με το ‘’πακέτο’’ MRC-411 και δύναται να εκτελέσει αποστολές ELINT/SIGINT/COMINT ενώ διαθέτει και SLAR συνθετικής απεικόνισης καθιστώντας το πολυεργαλεία τόσο για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικού πολέμου, υποκλοπών και παρεμβολών όσο και για τον εντοπισμό δυνάμεων και των μέσων του αντιπάλου, ακόμα κι αν αυτά βρίσκονται στο έδαφος σε απόκρυψη.

Η ανάπτυξη του αεροσκάφους έρχεται μετά και την ανακοίνωση της Ρωσίας για την ανάπτυξη και την ενδεχόμενη συμμετοχή σε επιχειρήσεις στην περιοχή της Συρίας της κορβέτας Zelyony Dol η οποία είναι εξοπλισμένη με πυραύλους κρουζ Kalibr, την ανάπτυξη των μαχητικών εναέριας υπεροχής Su-30 και των βομβαρδιστικών Su-34 Fullback, ένα εκ των οποίων πρόσφατα εντοπίστηκε να να μεταφέρει και αντιπλοϊκο πύραυλο Kh-35 κατά τις επιχειρήσεις στην Συρία καθώς και την εμφάνιση Ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-90 στα Συριακά πεδία των μαχών αλλά και άλλων συστημάτων αιχμής όπως τα αντιαεροπορικά συστήματα s-400 συστήματα πυροβολικού κτλ.

Η ανάπτυξη και του Tupolev Tu-214R στην περιοχή πιθανών σχετίζεται με τη πρόθεση της Τουρκίας να εισβάλει στη Συρία και φαίνεται να δρα αποτρεπτικά καθώς το Τουρκικό επιτελείο φέρεται να πρόσθεσε έναν ακόμα πονοκέφαλο στα δεδομένα του για τυχών επιχειρήσεις στην πολύπαθη χώρα.
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/diethnis-asfaleia/3300-kai-aeroskafi-syllogis-pliroforion-epitirisis-kai-anagnorisis-tu-214r-aneptykse-i-rosia-sti-syria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου