Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

«Ακήρυχτος πόλεμος» με πλήθος επεισοδίων ανάμεσα σε ρωσικά και ισραηλινά αεροσκάφη πάνω από τις ακτές και την ενδοχώρα της Συρίας!


Χθες ο διεθνής τύπος δημοσιοποίησε  αεροπορικό επεισόδιο ανάμεσα σε ρωσικά και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη , πάνω από το συριακό έδαφος.
Η αλήθεια όμως  σήμερα σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα   Yedioth Ahronoth και τον τουρκικό τύπο είναι ότι πρόκειται για έναν καθημερινό  μυστικό « ακήρυκτο πόλεμο», ανάμεσα σε Ρώσους και Ισραηλινούς.
Η ουσία της καταστάσεως που εκτυλίσσεται στον συριακό εναέριο χώρο  είναι   σταδιακά επιδεινούμενη τουλάχιστον τους τελευταίους τρεις μήνες.
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-30 τουλάχιστον  δύο φορές έχουν ανοίξει κανονικό πυρ εναντίον των ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών, με αποτέλεσμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu να επιδιώξει τη βελτίωση του επιχειρησιακού συντονισμού με τη Μόσχα, αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία  εφημερίδα του Ισραήλ, σήμερα Παρασκευή.
Η Yedioth Ahronoth δεν έδωσε ημερομηνίες ή ακριβείς τοποθεσίες για ευνόητους λόγους  για τα σοβαρότατα αεροπορικά επεισόδια που έχουν εκτυλιχθεί,  αλλά ούτε και καμία ένδειξη ότι ισραηλινά αεροσκάφη  επλήγησαν.
Το ισραηλινό  Κανάλι 10 TV ανακοίνωσε ότι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος   SU-30 προσέγγισε επικίνδυνα   ένα ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος F-16i  στα ανοικτά των ακτών της Μεσογείου της Συρίας την περασμένη εβδομάδα, αλλά τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία επαφή μεταξύ τους.
Το Ισραήλ, με ευρεία χρήση της πολεμικής του αεροπορίας  επανειλημμένα βομβαρδίζει κατά το δοκούν στόχους της Χεζμπολάχ στην Συρία, με την υποψία της μεταφοράς  όπλων από του Λιβανέζους αντάρτες.
Η ισραηλινή κυβέρνηση  για τον λόγο αυτόν,  έσπευσε να δημιουργήσει μια  επιχειρησιακή  τηλεφωνική γραμμή με την Μόσχα, ώστε να αποφεύγονται τα αεροπορικά επεισόδια και τυχόν πυρά εκατέρωθεν  με τους Ρώσους .
Κατά την  επίσκεψη  του στην Μόσχα χθες  Πέμπτη,  ο Νετανιάχου τόνισε στον  Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν : «Ήρθα εδώ με  κύριο στόχο  να ενισχυθεί ο συντονισμός ασφάλειας μεταξύ μας, έτσι ώστε να αποφευχθούν ατυχίες, παρανοήσεις και οι περιττές αντιπαραθέσεις».
Σε μια προφανή νύξη για την κατάσταση στην Συρία, ο Πούτιν απάντησε : «Νομίζω ότι υπάρχουν για ευνόητους λόγους  αυτές οι  εντατικές επαφές (με το Ισραήλ), με δεδομένη την περίπλοκη κατάσταση στην περιοχή».
Σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth,  αναφέρθηκε περίπτωση εξαπολύσεως ρωσικών πυρών σε ισραηλινά αεροσκάφη  για πρώτη φορά από τον  ισραηλινό πρόεδρο Reuven Rivlin, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μόσχα στις 15 Μαρτίου. Εκείνη την εποχή, ο Πούτιν απάντησε ότι δεν γνώριζε  τίποτα για τα επεισόδια αυτά.
Η κατάσταση στον συριακό εναέριο χώρο είναι πολύ «εύθραυστη» και λίαν επικίνδυνη, κυρίως λόγω του πλήθους των ξένων αεροσκαφών που επιχειρούν σε αυτήν , αλλά και λόγω των ισραηλινών επιδρομών.
Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποιούν συνεχώς επιδρομές σε στόχους που αφορούν τον συριακό στρατό και την Χεζμπολάχ , χωρίς  προφανώς καμία συνεννόηση με την ρωσική πλευρά.
Επίσης οι Ισραηλινοί πριν μερικές ημέρες σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες , επιχείρησαν να «παρατηρήσουν» την ρωσική βάση στην  Λατάκια , με αποτέλεσμα τα ισραηλινά μαχητικά να «κλειδωθούν» από τις συστοιχίες πυραύλων S-400  TRIUMPH.
Συνεννόηση επίσημα μεταξύ Μόσχας και Τελ –Αβιβ υπάρχει , αλλά τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι τεράστια ,και αυτό είναι κάτι που θα οδηγήσει λίαν συντόμως  ενδεχομένως σε  σοβαρότατο πολεμικό επεισόδιο , με πολλές προεκτάσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ισραήλ.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%ce%b1%ce%ba%ce%ae%cf%81%cf%85%cf%87%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%bf%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bf.html#ixzz46ZW8h1WU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου