Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Με νέα Mig 29K και Su-25UTG Frogfoot επιστρέφει στη Μεσόγειο το Admiral Kuznetsov

Mε μια ‘’έκπληξη’’ επιστρέφει στη Μεσόγειο το Ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov σύμφωνα με το nationalinterest.org.

Το Ρωσικό αεροπλανοφόρο φαίνεται ότι πέρα από τα συνήθη Sukhoi Su-33 που μεταφέρει αυτή τη φορά θα αναπτυχθεί στην περιοχή μεταφέροντας τόσο τα μαχητικά MiG-29K Fulcrum-D όσο και μαχητικά αεροπορικής υποστήριξης Sukhoi Su-25UTG Frogfoot.

Το MiG-29K είναι ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και αποτελεί τη ναυτική έκδοση του MiG-29M. Το αεροσκάφος επιχειρεί και με το Ινδικό ναυτικό ενώ έχει ολοκληρώσει της δοκιμές του στο Αεροπλανοφόρο από το 2009. Το μαχητικό είναι πλήρως αναβαθμισμένο και μπορεί να χρησιμοποιείσει επιχειρησιακά τα βλήματα όλων των τύπων, αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους και αέρος-επιφανείας σε αυτή την πρώτη επιχειρησιακή του ανάπτυξη με το Ρωσικό ναυτικό. Το δε Su-25UTG Frogfoot αποτελεί τη ναυτική έκδοση του γνωστού Ρωσικού μαχητικού αεροπορικής υποστήριξης Su-25 Frogfoot που επιχειρεί ήδη στη Συρία με τη Ρωσική Π.Α.


Όπως έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν το Ρωσικό αεροπλανοφόρο πέρασε πρόσφατα τρεις μήνες σε δεξαμενή κοντά στις εγκαταστάσεις του Ρωσικού στόλου της Βόρειας θάλασσας όπου πραγματοποίησε προγραμματισμένες επισκευές συντήρησης όπου το σκάφος καθαρίστηκε, βάφτηκε και υπέστη επισκευές στα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Αν και το πλοίο τελικά δεν πέρασε από αναβάθμιση, η οποία προέβλεπε την αύξηση της μεταφορικής του ικανότητας του με την απομάκρυνση από το κατάστρωμα των εκτοξευτών των πυραύλων κρουζ που διαθέτει και την αντικατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων του σκάφους καθώς και των συστημάτων αεράμυνας, με την αντικατάσταση των πυραυλικών συστημάτων 3K95 Kinzhal με τη ναυτική έκδοση του Pantsir S1, η επιστροφή του στην περιοχή με αναβαθμισμένες τις δυνατότητες των μαχητικών που διαθέτει αποτελεί σημαντική παράμετρο καθώς το σκάφος θα πλεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο σε μία περίοδο όπου η ανησυχία για αναζωπύρωση των μαχών στη Συρία αυξάνεται συνεχώς και ενώ όλες οι δυνάμεις αυξάνουν τη ναυτική τους παρουσία στην ευρύτερη περιοχή.
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/3619-me-nea-mig-29k-kai-su-25utg-frogfoot-epistrefei-sti-mesogeio-to-admiral-kuznetsov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου