Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η Ιορδανία θέλει να αγοράσει Su-34 από την Ρωσία – Θα αψηφήσει τις ΗΠΑ;


Σύμφωνα με την “Kommersant”, η Ιορδανία ενδιαφέρεται να αγοράσει Su-32, την εξαγωγική έκδοση δηλαδή των ρωσικών βομβαρδιστικών Su-34!
Συγκεκριμένα, οι αντιπρόσωποι της Ρωσικής Aviproma προσδοκούν προσύμφωνο με την Ιορδανία για την αγορά των αεροσκαφών, παρόλο που στην Μόσχα δεν έχει φτάσει ακόμα επίσημη πρόταση.
Το δημοσίευμα μεταφέρει δηλώσεις δύο κορυφαίων διευθυντών Ρωσικών εταιριών.
“Παρ’ όλο που δεν έχει φτάσει ακόμα επίσημη πρόταση στην Μόσχα, ελπίζουμε ότι το ενδιαφέρον για την αγορά θα οδηγήσει σύντομα σε προσύμφωνο”, δήλωσε ένας εκ των διευθυντών στην εφημερίδα, ο οποίος πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της επιτυχημένης πραγματοποίησης των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Συρία.
Η Ρωσία και η Ιορδανία δεν είχαν μέχρι τώρα έντονη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία: το 2015 υπογράφτηκε συμφωνία αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων που περιλάμβανε την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του αεροσκάφους ΙΙ-76MF, ανταλλακτικά για  RPG-32, καθώς και αλεξίπτωτα PM-7.
Σύμφωνα με την “Kommersant” υπάρχουν παράγοντες που δυσκολεύουν την συγκεκριμένη συμφωνία, ο κύριος από τους οποίους είναι ο προσανατολισμός για αγορά αμερικανικών οπλικών συστημάτων από το Αμμάν καθώς και η έκρυθμη κατάσταση στην χώρα.
Επίσης, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, η Ιορδανία έχει επεκτείνει την απαγόρευση εισόδου στρατιωτικών ακόμα περισσότερων χωρών, μεταξύ των οποίων η Τυνησία, η Αίγυπτος και η Τουρκία. “H είσοδος στην χώρα επιτρέπεται μόνο για επαγγελματικούς λόγους” αναφέρει η ίδια πηγή.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%ce%b7-%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9-su-34-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%81.html#ixzz45YMQsBU2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου