Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Η Ινδία έριξε «πόρτα» στις ασφυκτικές πιέσεις της Lockheed Martin για αγορά F-16 – Αγοράζει μια μοίρα MiG-29Ks


O Υπουργός Άμυνας της Ινδίας δήλωσε ότι η χώρα του δεν ενδιαφέρεται για την αγορά αμερικάνικων μαχητικών F-16, αλλά ούτε και για την δημιουργία γραμμής παραγωγής του F-16 στην Ινδία, παρά την ασφυκτική πίεση της Lockheed Martin.
«Εκείνο που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι η απόκτηση εμπειρίας με τα F-16 σαν αντίπαλο, μιας και δεν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε απόκτηση F-16, τουλάχιστον για την ώρα», δήλωσε ο Υπουργός.
Η δήλωση αυτή ήταν η απάντηση του ΥΠΑΜ της Ινδίας σε ερώτηση που δέχθηκε από βουλευτή ο οποίος πρότεινε την συμμετοχή στην διεθνή στρατιωτική άσκηση Red Flag στην Αλάσκα, με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας εναντίον του μαχητικού F-16 από τους Ινδούς πιλότους.
Η συγκεκριμένη δήλωση ήρθε στον απόηχο των απέλπιδων προσπαθειών της αμυντικής βιομηχανίας Lockheed Martin να προωθήσει τα F-16 μαχητικά της στην Ινδία, είτε απευθείας, είτε μέσω συνεργασίας με ινδικές εταιρείες για την κατασκευή των F-16.
Tαυτόχρονα τo Ινδικό Ναυτικό πρόκειται να αποσύρει τα μαχητικά Sea Harrier και να τα αντικαταστήσει με νέα μοίρα MiG 29, σε επίσημη τελετή στον ναύσταθμο της Goa στις 11 Μαΐου.
Τα βρετανικής κατασκευής Sea Harrier ήταν τοποθετημένα στο αεροπλανοφόρο INS Vikrant και αποτελούσαν την ραχοκοκαλιά της ναυτικής αεροπορίας της Ινδίας από την απόκτησή τους το 1983.
Τα MiG 29 τα οποία θα αντικαταστήσουν τα Sea Harrier είναι παντός καιρού, πολλαπλών ρόλων μαηχτικά αεροπλανοφόρου
Οι πιλότοι των Sea Harrier εκπαιδεύονται τώρα στον χειρισμό των MiG 29K προκειμένου να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.
Η Ινδία είχε προηγουμένως σχεδιάσει την αντικατάσταση των Sea Harriers με μαχητικά εγχώριας παραγωγής αλλά το πρόγραμμα έμεινε 15 χρόνια πίσω.
Οπότε η Ινδία δεν είχε κανένα λόγο να δώσει «πίτα» από τους εξοπλισμούς ειδικά σε ένα ευαίσθητο τομέα που κρίνει πολλά στις ΗΠΑ και ειδικά για F-16….


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/05/%ce%b7-%ce%b9%ce%bd%ce%b4%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%81%ce%af%cf%80%cf%84%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%80%cf%81.html#ixzz486I4MnJa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου