Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Στον ουρανό της Αρμενίας τα ρωσικά MiG-29 – Κοινή στρατιωτική άσκηση Αρμενίας-Ρωσίας – Μήνυμα στο Αζερμπαϊτζάν – Δείτε εικόνες


Δεν υπάρχει ωραιότερο θέαμα από τα MiG να πετούν στον ουρανό. Πολύ περισσότερο στον ουρανό της Αρμενίας.
Έτσι έγινε και στην κοινή άσκηση Αρμενίας-Ρωσίας στην ρωσική αεροπορική βάση “Erebuni” της Αρμενίας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής της Ρωσίας, ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις Ρωσίας-Αρμενίας στην αεροπορική βάση στο Erebuni της Αρμενίας, με την συμμετοχή αεροπορίας και αεροπορίας στρατού.
Η άσκηση πραγματοποιείται υπό την Αρχηγία του στρατηγού Alexander Petrov.
Συνολικά συμμετέχουν πάνω από 200 άτομα προσωπικό και 20 μαχητικά και ελικόπτερα- τα μαχητικά είναι τύπου ΜiG-29 και τα ελικόπτερα είναι μεταγωγικά-μαχητικά Mi-24P και Mi-8Mt.
Τα πληρώματα θα εξασκηθούν στην αύξηση της ετοιμότητας και διακλαδικότητας, σε δράση σε ορεινό έδαφος, σε νυχτερινές αερομαχίες σε διάφορα υψόμετρα, καθώς και στην υποστήριξη μονάδων πεζικού στο Πεδίο Ασκήσεων Alagyaz.
Η επίβλεψη των ασκήσεων θα γίνεται από σύγχρονο πύργο ελέγχου ο οποίος θα έχει και την δυνατότητα χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών “Orlan-10”.
To ορεινό Πολύγωνο Alagyaz βρίσκεται σε υψόμετρο 2000 μέτρων, κάτι που ανεβάζει το επίπεδο δυσκολίας κατά την διεξαγωγή των ασκήσεων.
Θα είναι μία μοναδική ευκαιρία για τα πληρώματα των μαχητικών και των ελικοπτέρων να βελτιώσουν την πτητική τους ικανότητα και την μεταξύ τους αλληλεπίδραση σε μία απαιτητική ορεινή περιοχή.
Η άσκηση αυτή αποτελεί σαφέστατα ένα ακόμη μήνυμα προς Αζερμπαϊτζάν-Τουρκία.
Αζέροι και Τούρκοι θέλουν να εξυπηρετήσουν τα σχέδια του ΝΑΤΟ για στρατηγική περικύκλωση της Ρωσίας μέσω της διένεξης του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Η Ρωσία έχει εγγυηθεί την ασφάλεια και προστασία της Αρμενίας μέσω στρατιωτικής συνθήκης.
πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/05/%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%8c-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%b1-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-mig-29-%ce%ba.html#ixzz48ct06JD9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου