Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού αεροσκάφους στα Δερβενοχώρια

Πυροσβεστικό αεροσκάφος, που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, πραγματοποίησε βαριά προσγείωση, κοντά στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής στα νοτιοδυτικά της πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, το αεροσκάφος λίγο μετά την αναγκαστική προσγείωσή του τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο είναι άγνωστο ακόμη αν κάποια μηχανική βλάβη προκάλεσε την πυρκαγιά ή αν αυτή ξεκίνησε εξαιτίας της πρόσκρουσής του στο έδαφος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους είναι σώοι, ωστόσο μεταβαίνει στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους παραλάβει, καθώς και συνεργείο της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα διερευνήσει τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι το αεροσκάφος είναι από τα παλιά καναντέρ CL-215, για τα οποία έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, ότι είναι πλέον «γερασμένα».

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν ένα από τα οκτώ που έπαιρναν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία είναι σε εξέλιξη. Τα υπόλοιπα, μαζί με πέντε ελικόπτερα και τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.

http://defencenews.gr/diafora/3962-anagkastiki-prosgeiosi-pyrosvestikoy-aeroskafous-sta-dervenoxoria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου