Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Επιπλέον Rafale για την Αίγυπτο;

Ένα μόλις έτος μετά την ολοκλήρωση μιας παραγγελίας του Dassault Rafale από την Αίγυπτο, το Κάιρο φέρεται να αποφάσισε να ξαναμπεί σε διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία για την προμήθεια επιπλέον μαχητικών του τύπου καθώς στις 15 Ιουνίου, η εφημερίδα La Tribune ανέφερε ότι η Αίγυπτος βρίσκεται σε συζητήσεις με την Dassault Aviation για την απόκτηση 12 επιπλέον Ráfale.


Αίγυπτος και η Γαλλία έχουν υπογράψει ήδη μια συμφωνία αξίας € 5.200.000.000 για την απόκτηση 24 Ráfale, πυραύλων MBDA καθώς και μίας φρεγάτας FREMM από τον Φεβρουάριο του 2015.

Από τα 24 Αιγυπτιακά Ráfale, τα 16 είναι διθέσια ενώ τα υπόλοιπα οκτώ μονοθέσια ενώ η πρώτη παρτίδα τριών αεροσκαφών έφτασε τον Ιούλιο του 2015 στην Αίγυπτο για να ακολουθήσει και μια δεύτερη παρτίδα των τριών τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα νέα Αιγυπτιακά μαχητικά μεταξύ άλλων θα οπλιστούν και με τα βλήματα αέρος-επιφανείας exocet ενώ η πολεμική αεροπορία της χώρας αναμένεται να παραλάβει πέρα από τα Γαλλικά μαχητικά άλλα 46 MiG-35s ενώ υπάρχουν φήμες και για την αγορά από το Κάιρο 29 μαχητικών Su-35!

Η συνεχής αύξηση της στρατιωτικής ισχύος της Αιγύπτου η οποία πέρα από τα μαχητικά περιλαμβάνει και την αγορά μιας σειράς άλλων ναυτικών και χερσαίων συστημάτων έχει κάνει τους ειδικούς να εικάζουν πως πίσω από τη χρηματοδότηση όλων αυτών των προγραμμάτων κρύβονται άλλες χώρες του κόλπου...

ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/diafora/138-diethnis-amyntiki-viomixania/3927-epipleon-rafale-gia-tin-aigypto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου