Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο στρέφεται προς τους ιδιωτικούς “κακούς” για τις αερομαχίες με τους πιλότους μαχητικών

Ηπίεση προς τους πιλότους και τον προϋπολογισμό ενισχύει την ανερχόμενη αγορά για τις εταιρείες ιδιωτικών πιλότων και στόλων μαχητικών αεροσκάφων που θα υποδύονται τους κακούς στις στρατιωτικές ασκήσεις.
Αντιμέτωπο με την έλλειψη πιλότων, δολαρίων και εκπαιδευτικού χρόνου, το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ζητεί ιδιωτικούς πιλότους και μαχητικά αεροσκάφη για να υποδύονται τους κακούς κατά τις αερομαχίες και τις υπόλοιπες ασκήσεις με στρατιωτικούς πιλότους μαχητικών.
Καθώς οι εργολάβοι χρησιμοποιούνται από καιρό σε στρατιωτικές εκπαιδεύσεις, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ πιστεύουν οτι ο νέος ρόλος μπορεί να δώσει στους μη-ένστολους πιλότους τη δυνατότητα να πετάξουν σε Μοίρες μαχητικών.
“Αυτό είναι κάτι το οποίο που είναι ενεργά υπό διερεύνηση”, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Ντέμπορα Λι Τζειμς στο Defence One. “Πρέπει να δούμε πως θα χρησιμοποιηθούν τα δολάρια και σεντς”.
Ο Στρατός χρησιμοποιεί τις “Μοίρες Επιδρομέων” (aggressors) όπως αυτές που διοικούνταν από τους “Βαιπερ” και “Τζεστερ” την κινηματογραφική ταινία της δεκαετίας του ’80, το “Top Gun”, για την προσομοίωση των εχθρικών τακτικών. Κάποιες φορές πετούν και με εχθρικά αεροσκάφη. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, στην πραγματικότητα η Πολεμική Αεροπορία είχε στην κατοχή της Σοβιετικά μαχητικά MiG-17, MiG-21 και MiG-23 που πετούσαν κρυφά απο μια απομακρυσμένη βάση στην έρημο της Νεβάδα.
Σήμερα για την εκπαίδευση διπλής ενεργείας, η Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί τα T-38 Talon, αεροσκάφη που χρονολογουνται απο την δεκαετία του ’60. Διαθέτει επίσης τις μοίρες επιδρομέων με F-16 στην αεροπορική βάση Νέλλις στην Νεβάδα και την αεροπορική βάση Εϊελσον στην Αλάσκα. Αυτά τα αεροσκάφη, βαμμένα σε μπλε, καφέ και μαύρη παραλλαγή, πετούν κατά των Αμερικάνων πιλότων μαχητικών στις σπουδαιότερες στρατιωτικές ασκήσεις. Το 2016, ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Πτέραρχος Μάικλ Μοσελεϊ, ενέταξε τα μαχητικά F-15 Eagle στην Πτέρυγα Επιδρομέων της Νελλις, αλλά αυτή η μονάδα απενεργοποιήθηκε το 2014.
Όμως η πτήση και συντήρηση υψηλής τεχνολογίας επιδρομέων, όπως τα F-15 και F-16, είναι εξαιρετικά δαπανηρή και αποσπώνται πιλότοι από τις Μοίρες μαχητικών σύμφωνα με αμυντικούς αξιωματούχους.
Τώρα ο Στρατός εξετάζει τις εταιρείες για να καλυφθεί αυτό το κενό. “Είναι μια εκπαιδευτική προσέγγιση που μπορεί να είναι έχει καλή απόδοση”, είπε η Τζειμς.
Η λίστα των εταιρειών με ιδιωτικούς, υψηλής απόδοσης, στόλους αεροσκαφών και πιλότους που μπορούν να προσομοιάσουν ξένες τακτικές είναι αρκετά μικρή.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι η Draken International με έδρα την Φλόριντα, η οποία εκτελεί επιδρομικές πτήσεις για τον Στρατό των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Η Draken εργάζεται μαζί με την CAE που έχει έδρα το Μόντρεαλ για να διαγωνιστεί σε μια σύμβαση επιδρομέων του Καναδά, μια συμφωνία που αν κερδηθεί θα διευρύνει την συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Υπάρχουν επίσης τα κεντρικά γραφεία της Discovery Air στα προάστια του Τορόντο, η οποία κάνει την ίδια δουλειά για τις Καναδικές και Γερμανικές δυνάμεις.
Η αγορά προσελκύει επίσης νέες εισόδους. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Textron που έχει ως έδρα το Rhode Island δημιούργησε την Textron Airborne Solution για να ανταγωνιστεί αυτού του είδους τις εταιρείες παγκοσμίως. Πρόσφατα εξαγόρασε την Airborne Tactical Advantage Company, της οποίας τα αεροσκάφη ήδη πραγματοποιούν αυτού του τύπου την εργασία για τον Στρατό των ΗΠΑ.
Τα στελέχη πρώην στρατιωτικοί πιλότοι σε αυτές τις εταιρείες πετούν συνήθως με μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη αρκετών δεκαετιών, όπως τα K-21 Kfir, A-4 Skyhawk, Mk-58 Hawk Hunter και L-39 Albatros.
«Αυτό του βλέπουμε εδώ είναι το αυξανόμενο ενδιαφέρον για μια αναδυόμενη ανάγκη για την ανάθεση συγκεκριμένων παραδοσιακών στρατιωτικών στρατιωτικών εκπαιδευτικών σκοπών που (το Πεντάγωνο) συνήθιζε πάντα να διαχειρίζεται”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Textron Airborne Solutions, Ρας Μπαρτλετ.
H Airborne Tactical Advantage Company εκπαιδεύει πιλότους Super Hornet του Πολεμικού Ναυτικού οι οποίοι μαθαίνουν να πετούν το αεροσκάφος για πρώτη φορά ή μελετούν εξελιγμένες τακτικές στο “Top Gun”, το Σχολείο Όπλων Αεροπορίας Ναυτικού, είπε ο Τζεφ Παρκερ, διευθύνων σύμβουλος της Airborne Tactical Advantage Company.
Οι ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων αποτελούνται απο πλοία και αεροσκάφη που εκπαιδεύονται ενάντια στα μαχητικά επιδρομείς της εταιρείας πριν από την εκστρατεία τους. Η εταιρεία εκπαιδεύει, επίσης, επίγειους ελεγκτές που αιτούνται αεροπορικές επιδρομές.
“Η βιομηχανία που έχουμε ξεκινήσει είναι κυριολεκτικά σε ξέσπασμα”, είπε ο Παρκερ.
Η εταιρεία πραγματοποιεί περίπου 6000 εκπαιδευτικές πτήσεις ανα έτος. Τώρα, Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό αναζητούν να αναθέσουν σε τρίτους εκατοντάδες επιπλέον ώρες, είπε ο Παρκερ.
Ο Μπαρτλετ είπε ότι η υφιστάμενη αγορά θα διπλασιάσει ως το 2018. “Και αυτό απλά ξύνει την επιφάνεια αυτού που είναι είναι εκεί έξω”, είπε.

Πηγή φωτογραφίας: US Air Force

Απόδοση/Μετάφραση από το Defence One.com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/07/28/%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου