Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Τουρκία: Αγνοούνται έξι F - 16 που μετείχαν στο πραξικόπημα


Τουρκία: Αγνοούνται έξι F - 16 που μετείχαν στο πραξικόπημα
Photo by Anadolu Agency/ Getty Images/ Contributor
Σε αναζήτηση πολλών πραξικοπηματιών αλλά ακόμη και μαχητικών αεροσκαφών τύπου F - 16 φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία.
Όπως αναφέρεται σε tweet που ανήρτησε ο δημοσιογράφος του Ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού  IBA Amicahi Stein η τουρκική κυβέρνηση αγνοεί που βρίσκονται έξι F-16 που πήραν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με το κ. Stein δύο υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Λέσβο.

Η κυβέρνηση έχει ανακτήσει τον έλεγχο σε όλη την Τουρκία και παρότι λίγες ομάδες στασιαστών αντιστέκονται στην Κωνσταντινούπολη, δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Υπάρχουν επίσης λίγα σημαντικά στελέχη του στρατού που δεν έχουν συλληφθεί, είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε πως είναι πολύ πιθανό να συλληφθούν σύντομα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV η δικαστική διαδικασία θα συνεχιστεί και προσθέτει πως μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί έξι χιλιάδες άνθρωποι σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις.
Υπενθυμίζεται πως χθες έγιναν συνολικά 2.839 συλλήψεις στρατιωτικών, ενώ συνεχίζεται το πογκρόμ. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο διοικητής επιχειρήσεων της Α΄ στρατιάς ταξίαρχος Εγιούπ Γκιουρλέρ και ο διοικητής της στρατοχωροφυλακής Κωνσταντινούπολης συνταγματάρχης Γκιουρτζάν Σερτζάν.

ΠΗΓΗ
http://www.liberal.gr/arthro/65548/epikairotita/2016/tourkia-agnoountai-exi-F---16-pou-meteichan-sto-praxikopima-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου