Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Πρώτη πτήση για το F-35 Adir!

Με επιτυχία ολοκλήρωσε την πρώτη του πτήση το πρώτο F-35 Adir της IAF.

H Lockheed Martin την Τρίτη διεξήγαγε με επιτυχία τη δοκιμαστική πτήση του Ισραηλινού F-35 η οποία είχε σκοπό να δοκιμάσει τα διάφορα συστήματα του μαχητικού που έχουν εγκατασταθεί στο τζετ, και τα οποία μέχρι στιγμής είχαν δοκιμαστεί μόνο στο έδαφος.

Το Ισραήλ αναμένεται στα πλαίσια διακρατικής συμφωνίας με τις Η.Π.Α (FMS) να προμηθευτεί 33 F-35A με ρυθμό παραλαβών 6-7 μαχητικών ετησίως. Τα μαχητικά θα ανήκουν στην έκδοση συμβατικής απο-προσγείωσης (CTOL: Conventional Take Off and Landing) ενώ ως εταίρος στο πλαίσιο του προγράμματος έχει αναλάβει έργο μέσο της Ισραηλινής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (Israel Aerospace Industries ΙΑΙ) για την παραγωγή των πτερύγων του αεροσκάφους, μέσω της Elbit Systems Ltd. για τη συνεισφορά στην ανάπτυξη του τρίτης γενεάς συστήματος απεικόνισης επί κάσκας που θα φέρεται από όλους τους πιλότους του μαχητικού αλλά και για την παραγωγή εξαρτημάτων του κεντρικού τμήματος της ατράκτου του μαχητικού από σύνθετα υλικά ενώ τέλος τα Ισραηλινά F-35 αναμένεται μετά από πολλές διαπραγματεύσεις με την κατασκευάστρια εταιρία να εξοπλιστούν και με πολλά συστήματα Ισραηλινής ανάπτυξης και κατασκευής όπως τα συστήματα κυβερνοάμυνας του μαχητικού.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το Ισραήλ μελετά την απόκτηση 18 επιπλέον μαχητικών μεσοπρόθεσμα και 20 ακόμα σε βάθος χρόνου κάποια εκ των οποίων πιθανών να ανήκουν στην έκδοση F-35B Lightning II η οποία έχει τη δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/diafora/138-diethnis-amyntiki-viomixania/4141-proti-ptisi-gia-to-f-35-adir

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου