Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Την απόκτηση αριθμού F-35B Lightning II εξετάζει το Ισραήλ

Το ενδεχόμενο απόκτησης επιπλέον αριθμού F-35 εξετάζει το Ισραήλ.


Η ενδεχόμενη επέκταση της παραγγελίας των αεροσκαφών αυτή τη φόρα φαίνεται να αφορά την έκδοση F-35B Lightning II η οποία έχει τη δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

Το σκεπτικό πίσω από την πιθανή επέκταση της παραγγελίας με αριθμό F-35B Lightning II βασίζεται σε μία πρόσφατη στρατηγική αξιολόγηση της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας σύμφωνα με την οποία η αύξηση στον αριθμό των μεγάλης εμβέλειας πυραύλων που είναι σε χρήση από μαχητές στο Λίβανο και τη Γάζα θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητα του όπλου στη χρήση βάσεων κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης παρά το γεγονός ότι η πολεμική αεροπορία της χώρας έχει σχηματιστεί ειδικές μονάδες για την άμεση επισκευή των διαδρόμων που έχουν καταστραφεί.

Το Ισραήλ προς το παρόν αναμένεται στα πλαίσια διακρατικής συμφωνίας με τις Η.Π.Α (FMS) να προμηθευτεί 33 F-35A με ρυθμό παραλαβών 6-7 μαχητικών ετησίως. Τα μαχητικά θα ανήκουν στην έκδοση συμβατικής απο-προσγείωσης (CTOL: Conventional Take Off and Landing) ενώ ως εταίρος στο πλαίσιο του προγράμματος έχει αναλάβει έργο μέσο της Ισραηλινής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (Israel Aerospace Industries ΙΑΙ) για την παραγωγή των πτερύγων του αεροσκάφους, μέσω της Elbit Systems Ltd. για τη συνεισφορά στην ανάπτυξη του τρίτης γενεάς συστήματος απεικόνισης επί κάσκας που θα φέρεται από όλους τους πιλότους του μαχητικού αλλά και για την παραγωγή εξαρτημάτων του κεντρικού τμήματος της ατράκτου του μαχητικού από σύνθετα υλικά ενώ τέλος τα Ισραηλινά F-35 αναμένεται μετά από πολλές διαπραγματεύσεις με την κατασκευάστρια εταιρία να εξοπλιστούν και με πολλά συστήματα Ισραηλινής ανάπτυξης και κατασκευής όπως τα συστήματα κυβερνοάμυνας του μαχητικού.
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/diafora/138-diethnis-amyntiki-viomixania/4090-tin-apoktisi-arithmoy-f-35b-lightning-ii-eksetazei-to-israil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου