Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ενδιαφέρον και για το Gripen από την Αργεντινή

Συνεχίζεται η αναζήτηση νέου μαχητικού από την Αργεντινή η οποία αυτή τη φορά φαίνεται να συζητά μεταξύ άλλων και με τη Βραζιλία για το ενδεχόμενο συμπαραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών Gripen NG, καθώς βάση της σύμβασης με τη Saab η χώρα έχει τη δυνατότητα να παραγάγει στο έδαφος της το μαχητικό για δυνητικούς πελάτες της Λατινικής Αμερικής.


Αν η συνεργασία προχωρήσει οι απαιτήσεις της Αεροπορίας της Αργεντινής θα ενταχθούν συμπληρωματικά στο βραζιλιάνικο πρόγραμμα για 36 μαχητικά αεροσκάφη του τύπου, ενώ οι απατήσεις αναμένεται να φθάσουν στις 100 μονάδες σε βάθος χρόνου.

Τα μαχητικά θα κατασκευάζει η βραζιλιάνικη Embraer η οποία και θα εντάξει στο σχήμα και την αργεντίνικη FadeA με την οποία ήδη συνεργάζεται στην παραγωγή του μεταφορικού αεροσκάφους KC-390.

Τις προθέσεις της Αργεντινής γνωστοποίησε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χούλιο Μαρτίνεθ μετά από συζήτηση με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του, Ραούλ Χάνγκμαν.

Αγκάθι πάντως στις προθέσεις για την απόκτηση νέων μαχητικών από την Αργεντινή από οποιαδήποτε πηγή παραμένει η διαμάχη της χώρας με τη Βρετανία για τα Φώκλαντ, η οποία και εντείνεται με αποτέλεσμα οι Βρετανοί να μπαίνουν εμπόδιο στην πρόσβαση των Αρνεντίνων σε οποιοδήποτε οπλικό σύστημα χρησιμοποιεί Βρετανική τεχνολόγια. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνεται και το Gripen NG, υποσυστήματα του οποίου κατασκευάζουν και οι Βρετανοί μέσω της BAE Systems.
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/diafora/138-diethnis-amyntiki-viomixania/4022-endiaferon-kai-gia-to-gripen-apo-tin-argentini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου