Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

H Lockheed Martin προτείνει το F-16 Block 70 στην Ινδία!

Ολομέτωπη επίθεση για την κατάκτηση της Ινδικής αγοράς κάνει η Lockheed Martin, η οποία φαίνεται να προωθεί σχέδιο για την πώληση του πλέον πετυχημένου εμπορικά μαχητικού, του F-16, στο Νέο Δελχί!

Για την αρχική πρόθεση της εταιρείας είχαμε ξαναμιλήσει αλλά πλέον φαίνεται πως είναι γεγονός, καθώς η LM φαίνεται να προτείνει στην Ινδία την αγορά αριθμού μαχητικών με την κωδικοποίηση F-16 Block 70!

Η Ινδία βρίσκεται σε αναζήτηση μαχητικών τα οποία θα πλαισιώσουν τα υπάρχοντα ενώ θα καλύψουν και το κενό που θα αφήσει η αναμενόμενη ελλιπής παραγγελία των Γαλλικών Rafale (36 αντί για 126 μαχητικών) μαζί με τις μαζικές αποσύρσεις μαχητικών. 

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του αμερικανικού κολοσσού η πρόταση που καταθέτουν για το πιο πετυχημένο εμπορικά μαχητικό στην Ιστορία, δεν έχει προηγούμενο και πιθανών περιλαμβάνει και τη συμπαραγωγή του αεροσκάφους στο πλαίσια του ‘’make in India’’.

Αν η Ινδία προχωρήσει τελικά σε συμφωνία με την LM, η εταιρεία θα εξασφαλίσει τη διατήρηση της γραμμής παραγωγής του F-16 για πολλά ακόμα χρόνια καθώς και τη μείωση του κόστους του μαχητικού αλλά και των ανταλλακτικών του κ.α, ενώ η Ινδία θα αποκτήσει ένα από τα κορυφαία μαχητικά για όλες τις αποστολές το οποίο έχει αποδείξει την αξία του και με το παραπάνω!

Παράλληλα η Ινδία θα αποκτήσει ένα αξιόπιστο μαχητικό το οποίο θα της επιτρέψει να αυξήσει τις προβληματικές διαθεσιμότητες της ενώ θα επεκτείνει περαιτέρω τις δυνατότητες της αμυντικής της βιομηχανίας, καλύπτοντας μάλιστα και τις επιχειρησιακές της ανάγκες, καθώς όπως έχουμε ξανασημειώσει η χώρα διαθέτει 33 πολεμικές μοίρες, έναντι 43 που θα έπρεπε σύμφωνα με το σχεδιασμό.

Τέλος η αποδοχή της πρότασης της LM από το Νέο Δελχί θα βάλει οριστικό τέλος στις βλέψεις του Πακιστάν για το μαχητικό, αφού ήδη φαίνεται πως το μπλοκάρισμα της πώλησης νέων F-16 στο Πακιστάν, ίσως και να οφείλεται και στην πρόταση που ετοίμαζε η εταιρεία για την Ινδία.
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/diafora/138-diethnis-amyntiki-viomixania/4182-h-lockheed-martin-proteinei-to-f-16-block-70-stin-india

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου