Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Ρωσία: Πρώτη πτήση για το Mi-28NM Super Hunter

Οαναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ επισκέφθηκε, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, το εργοστάσιο ελικοπτέρων Mil, μιας θυγατρικής του ομίλου “Ρωσικά Ελικόπτερα”, τμήμα της κρατικής βιομηχανίας Rostec, όπου πρωτότυπο ενός εκσυγχρονισμένου επιθετικού ελικοπτέρου Mi-28 άρχισε τις πρώτες πτήσεις του.
Όσο βρισκόταν στο εργοστάσιο, ο Γιούρ Μπορίσοφ είδε από κοντά το νέο επιθετικό ελικόπτερο και τα χαρακτηριστικά της σχεδίασης του, και επίσης μίλησε με τους πιλότους δοκιμών, σχεδιαστές και διευθυντές. Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού, το ελικόπτερο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση ενώ η πρώτη αιώρηση ολοκληρώθηκε την 9η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Η πτήση ήταν επιτυχημένη, σύμφωνα με το πλήρωμα, και τα συστήματα του ελικοπτέρου λειτούργησαν κανονικά. Ο Γιουρι Μπορίσοφ ενέκρινε το πρόγραμμα εκσυχρονισμού και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το τροποποιημένο επιθετικό Mi-28N θα προσφέρει μεγάλη συνεισφορά στις επιθετικές ικανότητες των μονάδων και υπομονάδων της αεροπορίας στρατού του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
“Το εκσυγχρονισμένο Mi-28N είναι ένα άκρως αποτελεσματικό επιθετικό ελικόπτερο, το οποίο μπορεί να εκτελέσει μεγάλο εύρος αποστολών, από αεροπορική αναγνώριση και κατάδειξη για την προσβολή αντίπαλων χερσαίων και αεροπορικών στόχων. Ανάμεσα στα κύρια προτερήματα του δεν είναι μόνο η ευελιξία και η ικανότητα να επιχειρεί όλο το εικοσιτετράωρο, αλλά και η αυξημένη ισχύ πυρός. Αυτό το ελικόπτερο σηματοδοτεί ένα νέο επιτεύγματα της ρωσική βιομηχανίας ελικοπτέρων”, είπε ο γενικός διευθυντής της “Ρωσικά Ελικόπτερα”, Αλεκσαντερ Μικχεφ.
Καθώς κατασκεύαζαν το εκσυγχρονισμένο Mi-28N οι σχεδιαστές έλαβαν υπόψιν τους τις εργασίες στο εκπαιδευτικό και επιθετικό Mi-28UB, και η μπροστινή καμπίνα του νέου ελικοπτέρου δέχθηκε ένα δεύτερο πακέτο χειριστηρίων. Επιπλέον, οι καμπίνες του πληρώματος αναβαθμίστηκαν έτσι ώστε πλέον ο αρχηγός και ο χειριστής πιλότος να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον και όλα τα συστήματα του ελικοπτέρου σε μια πιο προσβάσιμη μορφή, η οποία θα αυξήσει την επίγνωση κατάστασης του πληρώματος, θα διευκολύνει την αλληλεπίδραση και θα αυξήσει την ταχύτητα λήψης απόφασης σε πολύπλοκες καταστάσεις μάχης. Το ελικόπτερο είναι επίσης εξοπλισμένο με νέα συστήματα καθοδήγησης, πλοήγησης και πτήσης που διαθέτουν ταχύτερες ικανότητες υπολογισμού. Η καμπίνα του πληρώματος είναι αποδεκτά θωρακισμένη και προστατεύει ενάντια σε διατρητικά βλήματα και πυρομαχικά διαμετρήματος 20 χιλιοστών.
Το ελικόπτερο είναι εξοπλισμένο με προηγμένο ραντάρ πάνω από το σύστημα του στροφείου και έχει αυξημένες ικανότητες στην χρήση όπλων ακριβείας, το οποίο μπορεί να μειώσει σημαντικά τον χρόνο που δαπανιέται στις δυνητικές επικίνδυνες απειλές. Ανάμεσα στα υπόλοιπα προτερήματα του νέου ελικοπτέρου είναι η αντοχή στις ζημιές μάχης, η οποία επιτυγχάνεται με την χρήση νέων υλικών και σχεδιαστικών λύσεων. Το κύριο στροφείο ελίκων είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά, τα οποία επιτρέπουν την πτήση μετά από προσβολή του με βλήματα διαμετρήματος 20-30 χιλιοστών. Η σχεδίαση του συστήματος καυσίμων αποκλείει την πιθανότητα έκρηξης ή φωτιάς στη δεξαμενή καύσιμων.
Το ελικόπτερο είναι επίσης λιγότερο ορατό από την επίγεια αεράμυνα. Είναι εξοπλισμένο με μια ολοκληρωμένη σουίτα ηλεκτρονικών. Με την χρήση των ψηφιακών χαρτογραφικών βάσεων δεδομένων, η σουίτα παρέχει έρευνα, εντοπισμό και αναγνώριση επίγειων και εναέριων στόχων, καθορισμό συντεταγμένων και παρέχει κατάδειξη στόχου για τα κέντρα επίγειου και εναέριου ελέγχου. Στα όπλα του ελικοπτέρου περιλαμβάνονται σουίτες καθοδηγούμενων και μη καθοδηγούμενων πυραύλων, βόμβες, όπως επίσης και μια περιστρεφόμενη βάση εξοπλισμένη με πυροβόλο των 30 χιλιοστών.

ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/10/14/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%80%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-mi-28nm-super-hunter/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου