Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η Π.Α μας κάνει περήφανους για πολλοστή φορά στο Ισραήλ (φωτορεπορτάζ)

Ελάχιστα μέτρα από τις πολυκατοικίες της Χάιφα επιχειρούν τα ελληνικά CL-415 Canadair!

Η συμβολή τους είναι καθοριστική στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών όμως το κυριότερο είναι οι στενοί διπλωματικοί και στρατιωτικοί δεσμοί που αναπτύσονται μεταξύ των δύο χωρών και αποτελούν συνέχεια της Ελληνικής βοήθειας το 2010 όπου το Ισραήλ αντιμετώπιζε και τότε φονικές πυρκαγίες. Οι Ισραηλινοί είναι εξαιρετικά εντυπωσιασμένοι από τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη και τις κορυφαίες επιδόσεις που αυτά πετυχαίνουν! Η άγνωστη πτυχή της ελληνικής συμμετοχής στο Ισραήλ είναι πως τα Canadair αναδικνύονται σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής κάνοντας τις σχέσεις των δύο χωρών όλο και πιο στενές και φιλικές. Συνολικά, επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL 415.


Λίγες είναι οι μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας με τόση μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα όσο αυτή την που εδρεύει στην 113 Πτέρυγα Μάχης, στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στη Θεσσαλονίκη. Με χιλιάδες ώρες πτήσης στην πλάτη τους τα Canadair της 383 Μοίρας είναι πραγματικά ο από μηχανής Θεός για περιουσίες και ανθρώπους που κινδυνεύουν. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως η 383 Μοίρα, διαθέτοντας ένα από τα πιο σύγχρονα μέσα αεροπυρόσβεσης αποτελεί την αιχμή του δόρατος στον τομέα αλλά και για την πρόληψη μέσω των διαρκών πτήσεων που εκτελεί πάνω από τις δασικές εκτάσεις της χώρας μας. Κάθε καλοκαίρι δίνει τον δικό της αγώνα και φυσικά σε όλη αυτή την μάχη με την πύρινη λαίλαπα υπάρχουν και απώλειες όπως συνέβη με τους Στοϊλίδη και Χατζούδη που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από την συντριβή του αεροσκάφους τους, στα Στύρα Ευβοίας στις 23 Ιουλίου του 2007.
Η κοινωνική αλληλεγγύη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι τα δύο συστατικά στοιχεία που κάνουν τους Έλληνες Ιπταμένους να ξεχωρίζουν διεθνώς σε έναν ακόμα τομέα όπως αυτός της αεροπυρόσβεσης. Η 383 ΜEEA (Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης) είναι μία από τις νεότερες Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας. Συγκροτήθηκε στις 16-5-2003, ως αποτέλεσμα της διαίρεσης της διογκωμένης σε προσωπικό και μέσα 355 ΜΤΜ. Η Μοίρα διαθέτει οκτώ (8) αεροσκάφη (α/φ) CL-415, τα οποία άρχισαν να παραλαμβάνονται τον Ιανουάριο του 1999, ενταγμένα στην 355 ΜΤΜ στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας (112 ΠΜ). Επιχειρεί με αυτά τα α/φη σε αποστολές Αεροπυροσβεσης, Τακτικών Μεταφορών και Έρευνας – Διάσωσης. Ο ιδιαίτερος ρόλος της Μοίρας, αυτός της Αεροπυρόσβεσης, αποτελεί μέρος του κοινωνικού προσώπου της Πολεμικής Αεροπορίας, στα πλαίσια της προσφοράς της στην Ελλάδα και τους πολίτες της. Η παρουσία των CL-415 κάθε καλοκαίρι στις εσχατιές της Ελλάδας, απηχούν το καταξιωμένο στον Έλληνα πολίτη αλλά και τη διεθνή κοινότητα πρόσωπο προσφοράς και αλληλεγγύης, που τόσο ανάγκη έχουν οι σύγχρονες κοινωνίες.
Οι Έλληνες χειριστές φτάνουν στα όρια με στόχο να πετούν εξαιρετικά χαμηλά μερικά μέτρα από τις πολυκατοικίες της Ισραηλινής πόλης ρίχνοντας το νερό στις εστίες της πυρκαγιάς με την μέγιστη δυνατή επιτυχία. Η συμβολή τους έχει αποδειχθεί κομβική περιορίζοντας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις δασικές πυρκαγιές. Οι Ισραηλινοί στην κυριολεξία δεν πίστευαν σε αυτά που έβλεπαν, 100% πετυχημένες ρίψεις, επικίνδυνες υδροληψίες, εναέριες διεισδύσεις πετώντας μερικά μέτρα πάνω από το ανάγλυφο και φυσικά όλα αυτά όχι απλά εντυπωσίασαν τους Ισραηλινούς αλλά ήταν και από τα πρώτα στοιχεία που τους έκαναν να αντιληφθούν πως οι Έλληνες Ιπτάμενοι ανήκουν στην ελίτ διεθνώς


















ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/amina/4785-i-p-a-mas-kanei-perifanous-gia-pollosti-fora-sto-israil-fotoreportaz


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου