Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Συμφωνία Lockheed Martin και Ν. Κορέας για αναβάθμιση των F-16

Η Πολεμική Αεροπορία της Δημοκρατίας της Κορέας (RoKAF) σχεδιάζει να αναβαθμίσει τα μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block 50 και Block 52 με καίνουργια ραντάρ και ηλεκτρονικά. Η αναβάθμιση θα γίνεί από την Lockheed Martin και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως το 2025, ενώ το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Σεούλ είχε επιλέξει αρχικά να αναθέσει στην BAE-System τον εκσυχρονισμό των αεροσκαφών, όμως το κόστος λίγο καιρό μετά θεωρήθηκε υπέρογκο. Το 2015 η Νότιος Κορέα ανακοίνωσε επίσημα την επιλογή του αρχικού κατασκευαστή του αεροσκάφους, την Lockheed Martin για την αναβάθμιση των Κορέατικων F-16.
Το συνολικό πρόγραμμα ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων καλύπτει εκσυχρονισμό στο σύστημα απεικόνισης στην κάσκα JHMCS II, το σύστημα αναγνώρισης αεροσκαφών, το σύστημα αυτοπροστασίας του αεροσκάφους αλλά και το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου. Επίσης αφορά και νέα όπλα, συμπεριλαμβανομένων GBU-39 βόμβες μικρής διαμέτρου, βλήματα αέρος επιφανείας, και κατευθυνόμενα μέσω συστήματος λέιζερ JDAM.
Απο την πλευρά της η Lockheed martin και η υπεύθυνη του προγράμματος Susan Ouzts δήλωσε "Εκτιμούμε πραγματικά την εμπιστοσύνη της Δημοκρατίας της Κορέας που έχει επιλέξει εμάς για αυτή την συνεργασία. Αυτές οι αναβαθμίσεις είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας και υπογραμμίζουν τη δέσμευση της Lockheed Martin για την υποστήριξη του F-16 σε ολο τον κύκλο της ζωής του, από την παραγωγή μέχρι όλη του την πορεία, ως το τέλος"
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/diafora/138-diethnis-amyntiki-viomixania/4749-symfonia-lockheed-martin-kai-n-koreas-gia-anavathmisi-ton-f-16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου