Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Hρθε το MiG-35 στην Μεσόγειο! Η Aίγυπτος παρέλαβε αιφνιδιαστικά την πρώτη παρτίδα και γιγαντώνεται στρατιωτικά – Άμεση απάντηση στα F-35 του Ισραήλ



Του Κώστα Κομποθέκρα
Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι η Αίγυπτος παρέλαβε αιφνιδιαστικά την πρώτη παρτίδα από την παραγγελία των 50 MiG-29/35 ενώ τον Οκτώβριο παραδόθηκαν στο Κάιρο και συστήματα αυτοπροστασίας «President S» ODS για την προστασία ελικοπτέρων και μαχητικών από επίγειες και εναέριες απειλές! Η Μόσχα εξοπλίζει απίστευτα το Κάιρο ενώ εντύπωση προκαλεί η ταχύτατη παράδοση των μαχητικών μόλις το Ισραήλ παρέλαβε τα F-35 Adir και μόλις ακούστηκαν τα γνωστά περί μετακίνησης της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. 
To ΜiG-35 είναι η υπέρτατη εξέλιξη του επιτυχημένου μαχητικού MiG-29. Πρόκειται για ένα μαχητικό 4++ γενιάς, καλύτερο των αντίστοιχων δυτικών Rafale και Εurofighter. Eχουν παραγγελθεί 24 μονάδες από την αιγυπτιακή Αεροπορία ενώ διέρρευσαν και οι πρώτες εικόνες του τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Πριν λίγες ημέρες την πρώτη εμφάνιση έκανε το πρώτο μαχητικό Mikoyan MiG-35 (Fulcrum-F) για τη ρωσική αεροπορία στο αεροδρόμιο του Ζουκόφσκι έξω από την Μόσχα.
Τα MiG-35 φέρουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό νέας γενιάς με κύριο αισθητήρα το ραντάρ τύπου AESA Phazotron Zhuk-AE που επιτρέπει να ανιχνεύει ταυτόχρονα 30 στόχους σε αποστάσεις μέχρι και τα 180 χλμ για μέγεθος μαχητικού και να πλήττει στον ίδιο χρόνο μέχρι και 6 από αυτά, IRST τύπου OLS-UEM για ανίχνευση στόχων με την χρήση υπερύθρων σε αποστάσεις μέχρι και τα 90 χιλιόμετρα, ηλεκτροοπτικό σύστημα σκόπευσης στόχων εδάφους OLS-K.
Επίσης φέρει και τους κινητήρες νέας γενιάς βελτιωμένης απόδοσης και με μεγάλο χρόνο ζωής με σύστημα ελέγχου FADEC τύπου RD-33MK «Morskaya Osa» των 20.000 λιβρών ώσης που επιτρέπει στο μαχητικό που πλέον κάνει χρήση στα υαλικά κατασκευής του συνθετικών υλικών για μειωμένο ίχνος και χαμηλότερο βάρος να αναπτύσσει ταχύτητες της τάξης των 2,25μαχ ενώ μπορεί να εκτελεί ελιγμούς με φορτίσεις μέχρι και τα 10g.

Το μαχητικό μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 7 τόνους φορτίου (συνδυασμός όπλων αέρος-αέρος/εδάφους, δεξαμενών καυσίμου και ατρακτιδίων αναγνώρισης/ηλεκτρονικού πολέμου) σε αποστάσεις μέχρι και τα 1.000χλμ. Τέλος το μαχητικό έχει σύστημα ανεφοδιασμού εν πτήση.
Επίσης φαίνεται ότι το μαχητικό θα φέρει συστήματα ανοιχτής αρχιτεκτονικής για ενσωμάτωσης και δυτικής τεχνολογίας συστήματα καθώς η MIG έχει συνεργαστεί με την ιταλική GEM-Elettronica για την ενσωμάτωση ενός νέου παρεμβολέα στο εσωτερικό του σκάφους.
Το μαχητικό κάνει εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών νέων χρωμάτων μείωσης του ίχνους οι κινητήρες έχουν σύστημα μείωσης του υπέρυθρου ίχνους ενώ έχει εκτεταμένες δικτυοκεντρικές δυνατότητες ενώ με την πρόσθετη ικανότητα μεταφοράς καυσίμων φτάνει την εμβέλεια μάχης των 1000χλμ.
Η Αίγυπτος μετατρέπεται σταδιακά σε περιφερειακή δύναμη γεγονός που θα τη φέρει σε ευθεία αντιπαράθεση με Ισραήλ και Τουρκία αν λάβει κανείς υπόψιν του το τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη με ρωσικής κατασκευής όπλα ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η χώρα θα παραλάβει και βαλλιστικά συστήματα Iskander-E. Επιπλέον Κάιρο και Μόσχα έχουν ολοκληρώσει τις  τέσσερις βασικές οικονομικές μελέτες και τις  συμβάσεις για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στην περιοχή  Dabaa (NPP) στο βόρειο τμήμα της Αιγύπτου.

ΠΗΓΗ
http://www.pentapostagma.gr/2017/01/h%CF%81%CE%B8%CE%B5-%CF%84%CE%BF-mig-35-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%B7-a%CE%AF%CE%B3%CF%85%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BB.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου