Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ισραήλ: Ώρα συζήτησης για το “Sufa”

Τα αεροσκάφη “Sufa” (F-16I) είναι η ραχοκοκκαλιά του επιχειρησιακού τομέα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF). Δεκατρία χρόνια μετά την άφιξη τους στο Ισραήλ και με αρκετά χρόνια επιχειρησιακής δραστηριότητας μπροστά τους, οι χειριστές του αεροσκάφους στην γη και τον αέρα συναντήθηκαν ώστε να συζητήσουν για το μέλλον τους, ανακοίνωσε την 7η Μαρτίου η IAF στον ιστότοπο της.
Τα μαχητικά αεροσκάφη “Sufa” (F-16I) πραγματοποιούν περίπου 11000 ώρες πτήσης ετησίως, είναι η ραχοκοκκαλιά του επιχειρησιακού τομέα της IAF και εκτελούν δεκάδες αποστολές διαφορετικών τύπων, από κρούσεις ως φωτογραφίες και αναγνώριση. Ο σμήναρχος Οντέντ, ο διοικητής της αεροπορικής βάσης «Ραμον» εξήγησε οτι τα “Sufa” (Καταιγίδα στα εβραϊκά), η κινητήρια δύναμη της IAF, είναι εξοπλισμένα σχεδόν με κάθε δυνατότητα της IAF και διαρκώς εκσυγχρονίζονται με νέες ικανότητες. «Βασιζόμαστε σε αυτές κατά τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε.
Αυτόν τον μήνα, προσωπικό σε θέσεις ευθύνης από το αρχηγείο της IAF και χειριστές του αεροσκάφους από τις αεροπορικές βάσεις (AB) Χατζερίμ και Οβντα συναντήθηκαν με σκοπό να συζητήσουν τις προοπτικές λειτουργίας και συντήρησης του αεροσκάφους. Συζήτησαν επίσης για τις επικείμενες αλλαγές που θα γίνουν με σκοπό να βελτιωθεί το αεροσκάφος και να «δέσει» στις επόμενες δεκαετίες. «Αυτή είναι μια πρόκληση και μια ευκαιρία να εξετάσουμε ευρύτερα τα τμήματα των “Sufa”. Εκτός από τη συζήτηση για τη δραστηριότητα των τμημάτων, θέλουμε να αντλήσουμε διδάγματα οι μεν από τους δε σχετικά με τα καθημερινά διλήμματα όσον αφορά την περιοδική και καθημερινή συντήρηση του αεροσκάφους. Θέλουμε να λάβουμε αποφάσεις που θα επεκτείνουν την ζωή του αεροσκάφους στο μέλλον», είπε ο ταξίαρχος Αβσαλομ, διοικητής της ΑΒ Χατζερίμ. «Η κατάλληλη κουλτούρα συντήρησης υποδεικνύει ποιότητα στη διοίκηση, τον επαγγελματισμό και τον μακρόπροθεσμο σχεδιασμό».

Τα επόμενα τρία χρόνια όλα τα Sufa θα ανανεωθούν
Τα αεροσκάφη “Sufa” επί του παρόντος διέρχονται μια διαδικασία «ανανέωσης», η οποία θα οδηγήσει σε μια πιο εξελιγμένη έκδοση του αεροσκάφους και θα περιλαμβάνει βελτιωμένα συστήματα. Η διαδικασία της γραμμής παραγωγής έχει ενεργοποιήθει στην ΑΒ Χατζεριμ με σκοπό την ανανέωση όλων των ηλεκτρονικών πτήσης των αεροσκαφών έως το 2020. Το σχέδιο ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και λειτουργεί αποκλειστικά από πολιτικό προσωπικό. Περίπου πέντε βελτιωμένα αεροσκάφη “Sufa” έχουν ήδη επανενταχθεί στις Μοίρες τους.
«Το τμήμα των “Sufa” εχει ανέλθει στο επόμενο στάδιο, για ενα τμήμα που επιχειρεί για περισσότερο από μια δεκαετία, αυτό είναι σημαντικό», ανέφερε ο αντισμήναρχος Ζιβ, διοικητής της Μοίρας «Ένα». «Όταν κοιτάμε στα συστήματα που μας υπηρετούν, όπως ο κλιματισμός και οι συμπιεστές, οι δεξαμενές καυσίμων που μας προμηθεύουν με ικανότητες πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και η πλοήγηση και τα συστήματα αυτοπροστασία, πρέπει να διαφοροποιηθούμε ανάμεσα στα πολεμικά και καθημερινά σενάρια. Στην μάχη θα επιχειρούν με μεγαλύτερη σφοδρότητα.»

Εκτεταμένη φονικότητα
Στη προηγούμενη Συνάντηση Εξέλιξης, ένας αριθμός σχεδίων της Διεύθυνσης Υλικού που συζητήθηκαν περιελάμβαναν τη συνεργασία με το προσωπικό των ΑΒ σε συμφωνία με τις ανάγκες της συντήρησης, ασφάλειας και επιχειρήσεων. Ενα από αυτά τα σχέδια ήταν ένα κοινό προτζεκτ με την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USAF) του οποίου ο στόχος ήταν η αποτροπή των βλαβών που προκαλούν ατυχήματα κατά την προσγείωση. «Η IAF είναι η πρώτη στον κόσμο που ενσωμάτωσε την βελτίωση του συστήματος, η οποία πρόσφατα εφαρμόστηκε σε αριθμό αεροσκαφών “Sufa” για χάρη μιας αξιολόγησης η οποία θα εξετάσει τις επιπτώσεις του», είπε ο σμηναγός Ορ Ντέκελ της Διεύθυνσης Υλικού.
Στο μέλλον, αναμένεται ένας μεγάλος αριθμός Μοιρών “Sufa” της ΑΒ «Ραμον» να παραλάβει τις εξελιγμένες καθοδηγούμενες βόμβες SPICE 1000, οι οποίες πέρυσι ενσωματώθηκαν πρώτα στις Μοίρες μαχητικών των ΑΒ Ραματ-Ντειβιντ. Τα ήλεκτρο-οπτικά όπλα, που κατασκευάζονται από την Rafael, διαθέτουν ικανότητες διάτρησης σε βάθος και είναι ανθεκτικά στις απειλές. Είναι εξοπλισμένα με συστήματα βελτιωμένου λογισμικού και αλγόριθμων και προηγμένες ικανότητες επεξεργασίας και εντοπισμού. Οι βόμβες SPICE 1000 έχουν επίσης ικανότητα ελιγμού και αντίδρασης σε πραγματικό χρόνο όταν είναι αντιμέτωπες με στατικούς και κινούμενους στόχους. «Το όπλο είναι προσαρμοσμένο στο νέο πεδίο μάχης, τις διάφορες απειλές και το μεταβαλλόμενο θέατρο επιχειρήσεων», ανέφερε ο Αβι Νταβόν, ο διευθυντής προγραμματισμού και εξέλιξης στην Rafael.

Αποδοση/Μετάφραση απο το iaf.org.il για την Προέλαση
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2017/03/09/%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-sufa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου