Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ MIRAGE


Βήμα προς την σωστή κατεύθυνση χαρακτηρίζεται η τελική υπογραφή της σύμβασης για τη προμήθεια φρένων για τον στόλο των Mirage 2000 και Mirage 2000-5 Mk2. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη καθώς επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τον στόλο των γαλλικών μαχητικών των οποίων οι δυνατότητες είναι εξαιρετικά νευραλγικές για τον εθνικό αμυντικό σχεδιασμό. 
Συγκεκριμένα χθες Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, μεταξύ του Γενικού Διευθυντού της ΓΔΑΕΕ Αντ/χου (εα) Κυρ. Κυριακίδη και του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας “MILTECH HELLAS AE” κ. Κων/νου Κουτσού υπογράφτηκε συμφωνία πλαίσιο για την «Προμήθεια Εκατόν Σαράντα Τεσσάρων Τεμαχίων  Υλικού HEAT Sink A/Φ Μ2000/-5. Η MILTECH HELLAS είναι μια εταιρεία η οποία έχει άριστη τεχνική γνώση και επίπεδο διαχείρισης των γαλλικών μαχητικών αφού στο παρελθόν έχει εμπλακεί στον εκσυγχρονισμό των Mirage 2000-5 Mk2 ενώ η υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία εγγυάται την συμμετοχή μιας εξ ολοκλήρου ελληνικής εταιρείας. To κόστος της σύμβασης ανέρχεται στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
Πρέπει να τονίσουμε πως η χθεσινή κίνηση εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ πρέπει να συνεχιστεί και προς την κατεύθυνση της υπογραφής σύμβασης τεχνικής υποστήριξης (FOS) ώστε να διασφαλιστεί η ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη που θα εξασφαλίζει την απαραίτητη αύξηση των διαθεσιμοτήτων βελτίωνοντας την σημερινή οριακή κατάσταση δίνοντας έτσι στη Π.Α τη δυνατότητα να αξιοποιεί στο έπακρο μοναδικές επιχειρησιακές ικανότητες όπως της στρατηγικής κρούσης, της εναέριας υπεροχής και της ναυτικής κρούσης. 
ΠΗΓΗ
https://www.thinknews.gr/defence/mikri-anasa-gia-ton-stolo-ton-aeroskafon-mirage/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου