Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Α/ΓΕΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ READINESS ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΜΕ F-16C BLOCK 52+


Πλήρως επιχειρησιακός  πέταξε σήμερα στους ουρανούς του Αιγαίου με F-16C Block 52+, οΑρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου. Ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη στην 110ΠΜ στη Λάρισα, έδρα της 337 Μοίρας «Φάντασμα» η οποία ως γνωστόν έχει κύριο ρόλο την αναχαίτιση και αεροπορική υπεροχή του «βόρειου τομέα».
Ο Α/ΓΕΑ ο οποίος είναι έμπειρος χειριστής μαχητικών F-16, επιβιβάστηκε σε ένα μονοθέσιο Block 52+ της 337Μ και εν συνεχεία απογειώθηκε από την 110ΠΜ – μαζί ένα ακόμη του ιδίου τύπου – πετώντας σε πτήση πάνω από το βόρειο Αιγαίο.  
Λίγο αργότερα ο σχηματισμός προσγειώθηκε στην 130ΣΜ στη Λήμνο, όπου ο Α/ΓΕΑ αμέσως μετά την αποβίβαση απο το μαχητικό του, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα πληρώματα επιφυλακής των F-16 Block 30 της 330Μ που την περίοδο αυτή εκτελούν καθήκοντα Readiness καθώς και το πλήρωμα του ελικοπτέρου Super Puma της 384ΜΕΔ που βρίσκεται σε μόνιμη ετοιμότητα για αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR).
Ο Αντιπτέραρχος Χριστοδούλου έστειλε από την πρώτη γραμμή των Readiness της ΠΑ αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία αναφέροντας τα εξής: “Κάποιοι θα ήθελαν ή νομίζουν ότι μπορούν να σβήσουν με μία γομολάστιχα τη Λήμνο. Όσοι παίζουν με τα σπίρτα θα πρέπει να ξέρουν ότι κινδυνεύουν να καούν από τη φωτιά που οι ίδιοι θα ανάψουν”.
Οι δηλώσεις του Α/ΓΕΑ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το πόσο σοβαρή είναι η απειλή που δέχεται η χώρα μας εξ αιτίας της τουρκικής επιθετικότητας, η οποία έχει αποκτήσει και πάλι  μόνιμα χαρακτηριστικά, μετά από μια σύντομη διακοπή εξαιτίας του πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία.
Δύο ώρες αργότερα η τουρκική Αεροπορία έστειλε για μια ακόμα φορά ζεύγος μαχητικών F-16 τα οποία εισήλθαν οπλισμένα, χωρίς να υποβάλουν σχέδιο πτήσης στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν 3 παραβιάσεις.
Παράλληλα ένα μεμονωμένο αεροσκάφος ΑΦΝΣ τύπου CN-235 πραγματοποίησε επίσης παραβίαση του FIR Αθηνών. Η συνολική εικόνα σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ έχει ως εξής:  
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 7η ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :     1 (2 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :     1 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :      3
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :      2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :      3
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :      4 (οι 3 από τον σχηματισμό)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :      – 
ΠΕΡΙΟΧΗ               :      ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
ΠΗΓΗ
https://www.thinknews.gr/defence/agea-episkepsi-sta-readiness-tis-limnou-me-f-16c-block-52/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου