Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

RF-4E PHANTOM II: Η ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΕΝΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ ΣΤΗΝ 110ΠΜ (PHOTOS - VIDEO)


Τοποθετήθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης σε εξέχουσα θέση ένα αεροσκάφος – σύμβολο της τακτικής αναγνώρισης και σήμα κατατεθέν της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης.
Πρόκειται για το επετειακό RF-4E Phantom II, το οποίο είχε βαφτεί με έναν ξεχωριστό διάκοσμο, ειδικά για να τμηθεί η προσφορά του τύπου, με αφορμή την τελετή αναστολής λειτουργίας της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης (348ΜΤΑ) και την απόσυρση των αεροσκαφών RF-4E Phantom II, την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017.
Έπειτα από 98.000 ώρες πτήσης των αεροσκαφών ο κύκλος έκλεισε για τα RF-4E και έμενε μόνο μια τελική αποστολή! Η ανάληψη του ρόλου ενός «άγρυπνου φύλακα», ο οποίος θα υπενθυμίζει σε όλους όσους εισέρχονται στην 110ΠΜ, την ένδοξη ιστορία που έγραψαν οι χειριστές της 348ΜΤΑ, πετώντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ελληνικής επικράτειας.
Έτσι λοιπόν το «697499» τοποθετήθηκε σε ειδική θέση έπειτα από μια επιτυχημένη επιχείρηση μεταφοράς και ανύψωσης του, προκειμένου να καταστεί θεματοφύλακας μιας ολόκληρης παράδοσης στην τακτική αναγνώριση της ΠΑ.
 
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο α/φος ήταν ένα από τα 3 τελευταία (σε πτητική κατάσταση) RF-4E Phantom II, που πραγματοποίησαν την τελική πτήση, πριν την οριστική απόσυρσή του τύπου.
Ελπίζουμε ότι μόλις οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες, η ηγεσία της ΠΑ θα μεριμνήσει, ώστε επετειακά αεροσκάφη όπως το συγκεκριμένο, να καταφέρουν να βρουν μια στέγη, προκειμένου να μην υπόκεινται στη φθορά των καιρικών φαινομένων για να διαφυλαχτεί ο κόπος και όλη η προσπάθεια που έχει γίνει για την δημιουργία τους.
ΠΗΓΗ
https://www.thinknews.gr/defence/rf-4e-phantom-ii-anapafsi-enos-veteranou-stin-110pm/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου