Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Οι ΗΠΑ απέστειλαν F-22 για την αναχαίτιση Συριακών αεροσκαφών


Την Παρασκευή ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) απέστειλε δύο “αόρατα” μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor για να αναχαιτίσουν ζεύγος Συριακών αεροσκαφών Su-24 Fencerπου πέταξαν στα προάστια της Χάσακα, στην Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το διαδίκτυο οι οποίες επικαλούνται ανώνυμο αξιωματούχο του Πενταγώνου.
Οι Αμερικάνοι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς που κατασκευάστηκαν από τηνLockheed Martin, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μέσω ασυρμάτου με τους Σύρους πιλότους άλλα δεν έλαβαν απάντηση, σύμφωνα με την δημοσιογράφο του CNN, Μπάρμπαρα Σταρρ.
Τα Raptor καταδίωξαν μακριά τα Fencer για να προστατεύσουν τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ που επιχειρούν στην περιοχή, δεν υπήρξε καμία πυροδότηση όπλων, σύμφωνα με τον Ουιλίαμ Χενιγκαν του “The Los Angeles Times”.
Το συμβάν εξελίχθηκε μια ημέρα αφότου οι ΗΠΑ απογείωσαν μαχητικά κατά συριακών Su-24 τα οποία βομβάρδισαν τις Κουρδικές δυνάμεις που επιχειρούν κοντά στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της Αμερικής στο έδαφος του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας σε ένα συμβάν που ήταν το πιο κοντινό που έχουν βρεθεί οι ΗΠΑ στην εμπόλεμη χώρα, σύμφωνα με τον Ριτσαρντ Σισκ του Military.Com.
Η στενή επαφή επισημαίνει πόσο συνωστισμένος έγινε ο εναέριος χώρος και πεδίο μάχης κατά την διάρκεια του πενταετούς εμφυλίου στην Συρία, όπου δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας εξαπολύουν επιθέσεις με ανταγωνιστικά συμφέροντα.
Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τους επαναστάτες για να στοχοποιούν τους μαχητές που συνδέονται με το Ντά’ες στο Ιράκ και τη Συρία, ή το ISIS, και έχουν ζητήσει την απομάκρυνση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασσαντ, ενώ οι Ρώσοι υποστηρίζουν το καθεστώς.
Πράγματι, μαχητικά αεροσκάφη της Συριακής Κυβέρνησης ήταν ξανά στον αέρα το Σάββατο πάνω από την επίμαχη βορειοανατολική πόλη της Χάσακα, παρά την προειδοποίηση των ΗΠΑ κατά των νέων επιδρομών που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους στρατιωτικούς σύμβουλους της, δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο Τύπου.
Νωρίτερα οι ΗΠΑ είχαν χρησιμοποιήσει το F-22 για να αναχαιτίσουν ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη, απόΡωσικά βομβαρδιστικά Tupolev Tu-95 ανοιχτά των ακτών της Αλάσκα και Καλιφόρνιας το 2015 έως και ένα Ιρανικό πολεμικό αεροσκάφος F-4 Phantom που προσπάθησε να αναχαιτίσει ένα μη επανδρωμένο αερόχημα MQ-1 Predator των ΗΠΑ που πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο έξω από το Ιράν το 2013.
Brendan McGarry
Απόδοση/Μετάφραση από το DefenceTech.Com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2016/08/21/%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%BD-f-22-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου