Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Η Αλγερία πρόκειται να προμηθευτεί ελικόπτερα Mi-28 με δίδυμα χειριστήρια ελέγχου

Ο όμιλος “Ρωσικα ελικόπτερα” αποδέσμευσε την εν λόγω φωτογραφία όταν ανακοίνωσε ότι η έκδοση δίδυμων χειριστηρίων του Mi-28NE είχε εισέλθει σε μαζική παραγωγής. (Russian Helicopters/IHS Janes)
Τα επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-28NE Night Hunter που παρήγγειλε η Αλγερία θα διαθέτουν δίδυμα χειριστήρια ελέγχου αναμετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο πηγή από τις δομές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.
Η πηγή είπε ότι η έκδοση των διπλών-δίδυμων χειριστηρίων έχει αναπτυχθεί ειδικά για την Αλγερία και ότι η βορειοαφρικανική χώρα έχει παραγγείλει περίπου 40 Mi-28NE. Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η Αλγερία είχε παραγγείλει 42 επιθετικά ελικόπτερα Mi-28NE.
Η βιομηχανία «Ρωσικά Ελικόπτερα» ανακοίνωσε την 16η Μαρτίου ότι το εργοστάσιο της στο Ραστβέρτολ ξεκίνησε την μαζική παραγωγή των Mi-28NE με δίδυμα χειριστήρια αλλά δεν προσδιόρισε τον πελάτη.
Είχε λεχθεί οτι όλοι οι μοχλοί πηδαλιουχίας στην νέα εκδοσή είναι δίδυμοι, μου σημαίνει ότι και τα δύο μέλη του πληρώματος μπορούν να χειριστούν τα όπλα και τα αντίμετρα, όπως επίσης και να κυβερνήσουν το ελικόπτερο.
Οι δημοσιογράφοι είδαν το ελικόπτερο Mi-28NE με διπλά όμοια χειριστήρια όταν επισκεφθήκαν, την 16η Μαρτίου, το εργοστάσιο Ραστβέρτολ. Εκείνη την ημέρα το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο δήλωση του αναπληρωτή διευθύνων συμβούλου της Ραστβέρτολ, Βαντίμ Μπαρανίκοφ, δημοσίευσε ότι το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναμένετο να παραγγείλει στο εγγύς μέλλον μια εκπαιδευτική έκδοση δίδυμων χειριστηρίων Mi-28UB που θα ‘ναι παρόμοια με την εξαγωγική έκδοση διπλών χειριστηρίων της Αλγερίας.
Η Αλγερία θα είναι το τρίτος χειριστής του Mi-28M μετά το Ιράκ και την Ρωσία. Ο Μπαρανίκοφ είπε αυτή τη στιγμή «δυο ή τρεις» άλλες χώρες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να αγοράσουν επιθετικά ελικόπτερα και ότι η νέα έκδοση διπλών χειριστηρίων θα βοηθήσει στην προσέλκυση περισσότερων πελατών.
Jeremy Bimnie
ΠΗΓΗ
http://proelasi.org/2016/03/23/%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CE%B5%CE%BB/#more-38794

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου