Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα του καθήκοντος, της τιμής και της εθνικής υπερηφάνειας

Στις μέρες που ζούμε έχουμε ανάγκη ως κοινωνία και ως έθνος να αναδείξουμε τους αληθινούς ήρωες της καθημερινότητας. 

Με αφάνεια και μεθοδικότητα εργάζονται καθημερινά κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας κρατώντας την ελληνική σημαία ψηλά! Χρόνια πολλά στους Ιπτάμενους, Μηχανικούς, Τεχνικούς και λοιπό διοικητικό προσωπικό της Π.Α που καθημερινά διασφαλίζει τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα οπουδήποτε και οποτεδήποτε απαιτηθεί. Οι Έλληνες πιλότοι καθημερινά δοκιμάζουν τις αντοχές τους και αγγίζουν τα όριά τους σε συνθήκες που το παραμικρό λάθος είναι σε θέση να τους κοστίσει τη ζωή τους. Με τις εκπαιδευτικές πτήσεις και δραστηριότητες αποσκοπούν στη βελτίωση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων και στο πεδίο μάχης, στις αερομαχίες του Αιγαίου, φροντίζουν να έχουν πάντα τον «εχθρό» μπροστά. Αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση, αν και γνωρίζουν πως οι όροι μπορεί να αντιστραφούν ανά πάσα στιγμή. Από το 1974 που οι Τούρκοι προκαλούν συνεχώς στο Αιγαίο γνωρίζουν οι Έλληνες χειριστές μαχητικών είναι στη πρώτη γραμμή του πυρός. 

ΔΙΑ ΒΙΟΥ και σκληρή εκπαίδευση. Εικοσιτετράωρη επαγρύπνηση. Περιορισμοί στην προσωπική ζωή. Μα πάνω απ’ όλα ο κίνδυνος, ως modus vlvendi, είναι λίγες από τις φράσεις που μπορούν να περιγράψουν την καθημερινότητα ενός ιπτάμενου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ο Ι.Δ. μετρά περισσότερα από 20 χρόνια στον κλάδο. Μπήκε στη Σχολή Ικάρων αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο και την επιτυχή εξέταση σε ιατρικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες. Ανήκες επίσης, στο 50% των Ικάρων (δηλαδή 40-50 άτομα κάθε χρόνο) που καταφέρνουν να τελειώσουν τη σχολή και να περάσουν στο στάδιο του ανθυποσμηναγού και από κει -περνώντας από αδιάκοπους έλεγχους και αξιολογήσεις- να ανέβουν στην κλίμακα της Αεροπορίας. Όμως ένα μεγάλο μπράβο αξίζει να επισημανθεί και για όσους μοχθούν για να επιχειρούν με ασφάλεια και επιτυχία οι Ιπτάμενοι των αεροσκαφών. Μηχανικοί, Τεχνικοί, Ελεγκτές Αεράμυνας, Διοικητικό Προσωπικό. 

ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ της Πολεμικής Αεροπορίας λειτουργούν σε συνθήκες για τις οποίες δεν είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος. Καλούνται να πάρουν στο δευτερόλεπτο αποφάσεις κρίσιμες για τους ίδιους και για in χώρα. Ο κίνδυνος, το ανύπαρκτο ωράριο, η μάχη με τον καιρό και οι κάθε λογής δυσκολίες δεν αποζημιώνονται και οι αμοιβές τους, ούτως ή άλλως, δεν ήταν φοβερές. Όμως αγωνίζονται και μοχθούν για να κρατούν το εθνόσημο ψηλά. 

Aν και η θύμιση τους πολύ κοντινή, άν και στα αυτιά μας βουίζουν ακόμη οι κινητήρες των αεροπλάνων τους, στην καρδιά μας όμως έχουν πάρει θέση κοντά στο Λεωνίδα, στον Παλαιολόγο, στο Διάκο, στον Κανάρη... Ολους αυτούς τους ένδοξους και αθάνατους νεκρούς, που έπεσαν για το μεγαλείο της Ελλάδας και την πρόοδο της Αεροπορίας μας, έχουμε ιερό καθήκον και υποχρέωση να τιμάμε και να αποθανατίζουμε, γιατί μόνο έτσι η θυσία τους δεν θα ‘ναι μόνο ζωντανή ανάμνηση σε μας αλλά και παράδειγμα για τις επόμενες γενιές που θα τις φωτίζει για την πραγμάτωση έργων σπουδαίων και την προάσπιση αξιών υψηλών. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους.


Δόξα & Τιμή στους πεσόντες αεροπόρους! Χρόνια πολλά στα ατσαλένια φτερά του Έθνους! 


ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/amina/4659-xronia-polla-stin-ellada-tou-kathikontos-tis-timis-kai-tis-ethnikis-yperifaneias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου