Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Η Ρωσία ανέπτυξε το αναγνωριστικό αεροσκάφος Tu-214R στη Συρία

Ρωσικό Tu-214R. (27RUS/Flickr)
Το Flightradar υποδεικνύει ότι το απόγευμα την 15ης Φεβρουαρίου 2016, στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ στην Συρία η οποία χρησιμοποιείται από την ρωσική αεροπορική ομάδα αφίχθηκε το αναγνωριστικό αεροσκάφος Tu-214R που ανήκει στις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις “ΡΑΔ” (RF-64514). Κρίνοντας από τη διαδρομή πτήσης, έφτασε από το αεροπορικό εργοστάσιο ΚΑΖΑΝ το οποίο συνεργάζεται με την αεροναυπηγική βιομηχανία Τουπόλεφ.
Αυτό είναι το δεύτερο Tu-214R μαζικής παραγωγής που εξήλθε από το εργοστάσιο KAZAN το 2014. Παραδόθηκε στις ΡΑΔ στα τέλη του 2015.
Τα δύο Tu-214R κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο σύμβασης του 2002 με την Τουπόλεφ. Ο ενσωματωμένος εξοπλισμός τους έχει σχεδιαστεί από τον Οίκο Οργάνων Ραδιοεπικοινωνιών Βέγκα.
Η διαδρομή πτήσης είναι ενδιαφέρουσα αν αναλογιστούμε τις ικανότητες του εν λόγω αεροσκάφους. Το Tu-214R είναι εξοπλισμένο με ραντάρ συνθετικού διαφράγματος (του οποίου οι επίπεδες κεραίες είναι ορατές στις πλευρές της ατράκτου) ικανό να εντοπίζει κινούμενους στόχους σε αποστάσεις αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων και να παρέχει στοιχεία στοχοποιήσης σε αεροσκάφη και χερσαία πυραυλικά συστήματα. Αν είναι, ενεργοποιημένη, η αεροπορική μονάδα του “συμπλέγματος αναγνώρισης – κρούσης” δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού εχθρικών χερσαίων κινήσεων και, πρακτικά, την αναχαίτιση τους σε πραγματικό χρόνο. Η διαδρομή πτήσης του Tu-214 θα του δώσε τη δυνατότητα να κάνει μια προσεχτική αναγνώριση των χερσαίων κινήσεων στις κατεχόμενες από το Ντάες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής περιοχής της Ράκκα, και να εξετάσει τα συμβάντα στην Ιορδανία, όπου οι σαουδαραβικές δυνάμεις επιδεικνύουν την παρουσία τους και ο βρετανικός στρατός πραγματοποιεί άσκηση.
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, πιθανόν, να έριξε μια κρυφή ματιά στην τουρκική επικράτεια καθώς προσέγγιζε στην Χμέιμιμ. Η παρουσία του υποδεικνύει ότι ο ρωσικός στρατός ενδιαφέρεται να αποκτήσει μια καθαρή εικόνα των χερσαίων επιχειρήσεων στην Συρία και επίσης των γειτονικών χωρών με σκοπό να παρέχει έγκαιρη προειδοποίηση κατα πιθανών χερσαίων εισβολών στη χώρα και πληροφορίες στοχοποίησης εναντίον δυνάμεων όπως αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Απόδοση/Μετάφραση από το southfront.org για την Προέλαση
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2016/02/19/%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%B5%CF%81/#more-37712

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου