Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Αποκλειστικό: Τα ΝΗ90 της Αεροπορίας Στρατού είναι σε θέση να εκτελούν προσνηώσεις και απονηώσεις από τα αρματαγωγά του Π.Ν




Μια ακόμα δυνατότητα έρχεται να προστεθεί στο ευρύ φάσμα των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του καλύτερου μεταφορικού ελικοπτέρου.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα χειριστές του 2ου Τάγματος Αεροπορίας Στρατού παρακολούθησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια από τους χειριστές της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι του Μαραθώνα με στόχο να πιστοποιήσουν τους Ιπτάμενους της Αεροπορίας Στρατού σε προσνηώσεις και απονηώσεις από αρματαγωγά της Διοίκησης Αμφιβίων Δυνάμεων. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση περιελάμβανε αρχικά μαθήματα εδάφους και θεωρίας και ακολούθως πρακτική στο Αρματαγωγό "Ικαρία". Με απόλυτη επιτυχία οι χειριστές της Αεροπορίας Στρατού επέδειξαν εντυπωσιακές ικανότητες στη προσνήωση στο Αρματαγωγό "Ικαρία".

Εξαιρετικά εντυπωσιασμένοι έμειναν οι έμπειροι σε αυτά τα θέματα χειριστές του Πολεμικού Ναυτικού. Η προσνήωση και η απονήωση είναι μια απαιτητική διαδικασία αφού όπως λένε οι χειριστές καλούνται να "πατήσουν σε ένα γραμματόσημο μέσα στη θάλασσα". Πόσο μάλλον νύχτα με κακές καιρικές συνθήκες. Επί της ουσίας, προσδίδεται μια πολύ καλή επιχειρησιακή ικανότητα αυτή της εκτέλεσης αεροκίνησης και αεραπόβασης πεζοναυτών της 32 Ταξιαρχίας παράλληλα με την εκτέλεση αποβατικής ενέργειας, συνδιάζοντας ταυτοχρόνως προγεφύρωμα επί της ακτής καθώς και αεροπρογεφύρωμα εντός της ενδοχώρας.

Την ίδια εκπαίδευση πραγματοποίησαν και οι χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας της Μοίρας 384 Έρευνας Διάσωσης με Super Puma πλην όμως δεν εκτέλεσαν πρακτικά μαθήματα αέρος με προσνηώσεις και απονηώσεις. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως τα ΝΗ90 έχουν επιδείξει εξαιρετικές πτητικές ικανότητες στα χέρια των ικανών χειριστών της Αεροπορίας Στρατού που διαρκώς φροντίζουν να εκμεταλλεύονται όλο και περισσότερο το πτητικό μέσο που διαθέτουν πετυχαίνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα στις εκπαιδεύσεις και στις ασκήσεις που πραγματοποιούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/ethniki-amina/3147-apokleistiko-ta-ni90-tis-aeroporias-stratoy-einai-se-thesi-na-ekteloyn-prosnioseis-kai-aponioseis-apo-ta-armatagoga-tou-p-n

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου