Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Τίτλοι τέλους για τα Ισραηλινά A-4 Skyhawk




Τίτλοι τέλους για τα McDonnell Douglas A-4 Skyhawk της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας μετά από 48 έτη υπηρεσίας με το Άστρο του Δαβίδ.

Τα μαχητικά τα οποία εντάχθηκαν σε υπηρεσία με την IAF το 1967 και από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 αποτέλεσαν τα αεροσκάφη προκεχωρημένης – επιχειρησιακής εκπαίδευσης των ιπταμένων της Αεροπορίας του Ισραήλ που τοποθετούνταν στις μοίρες των F-15 και F-16 αντικαθίστανται μετά την παραλαβή των εκπαιδευτικών αεροσκαφών της Alenia – Aermacchi M-346 Lavi τα οποία εντάσσονται με γρήγορους ρυθμούς στην Ισραηλινή Αεροπορία με στόχο να λάβουν τη σκυτάλη στην εκπαίδευση των Ισραηλινών ιπτάμενων.

Η IAF έχει ήδη παραλάβει τα 17 από τα 30 νέα της εκπαιδευτικά αεροσκάφη τα οποία επιχειρούν από την 120η Μοίρα που εδρεύει στην αεροπορική βάση Hatzerim και από την οποία επιχειρούσαν μέχρι πρόσφατα τα 30 εκ των 236 μαχητικών A-4 Skyhawk τα οποία είχαν διατηρηθεί ως ‘’δασκάλες’’ από την Ισραηλινή ΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Α-4 συνεχίζει να υπηρετεί με τα χρώματα της Αργεντινής (25 μαχητικά) και του Ναυτικού της Βραζιλίας (4 μαχητικά), πράγμα που ίσως να σημαίνει ότι το Τελ Αβίβ δε θα στείλει τα αποσυρθέντα αεροσκάφη κατευθείαν στο διαλυτήριο….


ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/diafora/3000-titloi-telous-gia-ta-israilina-a-4-skyhawk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου