Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ιαπωνική έκδοση του F-15 με χαρακτηριστικά στελθ;




Μια εν δυνάμει έκδοση του F-15J με αυξημένα χαρακτηριστικά στελθ παρουσίασαν οι Ιάπωνες ακόμα πιο βελτιωμένη και από την έκδοση Silent Eagle της Boeing σύμφωνα με τοdefence-blog.com

Το σχέδιο του Ιαπωνικού ημι-στελθ F-15 διαθέτει αυξημένα χαρακτηριστικά στελθ στις εισαγωγές αέρα στα κάθετα σταθερά καθώς και ειδικά σχεδιασμένες ασύμορφες δεξαμενές και θέσεις για την εσωτερική μεταφορά όπλων.


Οι Ιάπωνες φαίνεται να πειραματίζονται αρκετά με την ανάπτυξη αεροσκαφών με χαρακτηριστικά στελθ καθώς πρόσφατα παρουσίασαν και το πρότυπο επίδειξης τεχνολογίας Mitsubishi ATD-X Shinshin.


Ωστόσο η ημι-στελθ έκδοση του F-15j παραμένει απλά ένα σχέδιο επί χάρτου και είναι άγνωστο το αν θα προχωρήσει παραπέρα παρ΄ότι όλο και περισσότεροι αναλυτές θεωρούσαν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δώσει λύση και να καλύψει το κενό που δημιουργούν οι αδυναμίες του F-35 και η τιμή αλλά και η μη δυνατότητα εξαγωγής του F-22.


Πρόσφατα άλλωστε είδαμε και την πρόθεση του Ισραήλ να προμηθευτεί την έκδοση Silent Eagle του μαχητικού της Boeing για το σκοπό αυτό. Το F-15j αποτελεί την Ιαπωνικής κατασκευής έκδοση του Αμερικανικού μαχητικού εναέριας υπεροχής η οποία κατασκευάζεται από την Mitsubishi Heavy Industries.


ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/diafora/138-2014-09-29-18-33-46/3004-iaponiki-ekdosi-tou-f-15-me-xaraktiristika-stelth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου